Afbeelding
Foto: henk lammen

Beweegdiploma's Nijntje uitgereikt

Venray | Woensdag was voor Isa, Latifa, Esmée, Fabienne, Reina, Lily, Thomas, Meike en Sjoerd een zeer spannende dag. Zij kregen namelijk hun eerste Nijntje Beweegdiploma uitgereikt.

Een paar maanden geleden is G.V. St.Christoffel gestart met het Nijntje Beweegdiploma in samenwerking met Spring kinderopvang.

Het doel is vooral om jonge kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar te laten bewegen en wat is er dan mooier om dit te belonen met een officieel diploma? "Het is zo mooi om te zien welke stappen kinderen de afgelopen vijftien weken hebben gemaakt.

De eerste les liepen ze nog met trillende beentjes over de bank, nu zijn er kinderen die over de bank rennen." Dat zeggen Anita Heideveld en Berny Mater, die de vijftien bewegingslessen hebben gegeven. Ook de ouders zijn enthousiast. "Mijn dochter beweegt thuis veel vrijer sinds ze de bewegingslessen heeft gevolgd en ze kijkt er elke week naar uit. Ze beleeft er zoveel plezier aan", aldus een tevreden ouder.

En dan zijn er natuurlijk de kinderen zelf. Het was een genot om naar te kijken. Volop bewegende kinderen. 'Pap, kijk eens wat ik kan' en hup door de kruiptunnel, rollen op de mat, een bal opgooien en vangen, door de hoepel op de klimrek.

Uit handen van juf Anita en juf Berny ontvingen de kinderen waarschijnlijk hun eerste diploma in hun nog prille leven; het Nijntje Beweegdiploma 1. En dat bewegen fun is, bleek woensdag dus tijdens het examen. De afgelopen vijftien weken hebben kinderen spelenderwijs geoefend op verschillende motorische onderdelen.

Dat een kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Jonge kinderen hebben een grote bewegingsdrang, bewegen en spelen graag en hebben deze beweging ook hard nodig om de wereld te ontdekken.

Een optimale ontwikkeling van de motorische, de sociale en cognitieve ontwikkeling. Daarnaast is bewegen voor jonge kinderen van groot belang om overgewicht tegen te gaan.

Ook interesse om uw zoon/dochter kennis te laten maken met het Nijntje Beweegdiploma? In juni start de tweede reeks van Nijntje Beweegdiploma 1. Inschrijven hiervoor is vanaf nu mogelijk. Voor meer informatie en inschrijfformulier kijk op de website www.beweegdiplomavenray.nl.

Foto: Henk Lammen.