Marjo Jenniskens blijft zich inzetten voor de mensen in Nepal.
Marjo Jenniskens blijft zich inzetten voor de mensen in Nepal. Foto:

Steun voor Nepal

Nepal | "Na de aardbeving in Nepal is de situatie nog steeds erg chaotisch. Veel mensen zijn hun huis kwijtgeraakt en wonen in tijdelijke behuizing." Marjo Jenniskens uit Ysselsteyn, werkzaam in Nepal, kijkt desondanks hoopvol vooruit.

Door Henk Lammen

Marjo Jenniskens vraagt dit jaar extra aandacht voor de Vastenactie 2016. "Het geld van die actie gaat naar Kopia Nepal, een lokale organisatie waar ik bij betrokken ben. Kopila Nepal wil hulp bieden bij de diepere persoonlijke gevolgen van de aardbeving, want deze heeft geleid tot traumatische gevolgen bij veel individuen, families en gemeenschappen. Kopila bestaat al enige tijd. De organisatie zet zich vooral in voor vrouwen die lijden onder depressie, trauma en diverse vormen van mishandeling en/of verstoting. Een zorgboerderij is nu in aanbouw, met als doel deze vrouwen een positieve werk- en leefomgeving te bieden, een plek waar ze door de dagelijkse activiteiten, organische boeren en therapie weer een plekje kunnen krijgen in de maatschappij." De plaatselijk overheid heeft deze nood ook onderkend en heeft een stuk land ter beschikking gesteld in Kalika.

Jenniskens: "Op dit stuk land is Kopila nu druk bezig om een soort zorgboerderij te creƫren. Door te leven in een vredevolle omgeving in de bergen, bezig te zijn met de natuur op een organische manier, hopen we dat de vrouwen ook rust krijgen in hun hoofd."