Ysselsteyn verrast koploper Handel

Handel-Ysselsteyn 1-3 (0-1).

Doelpunten: Boy Geerets, Phil Versteegen en Dennis Teunissen.

HANDEL | Ysselsteyn won dikverdiend met 1-3 bij koploper Handel in de vierde klasse F. Thuis leden de Ysselsteyners op 11 oktober nog een kansloze 1-4 nederlaag.

Ditmaal waren de rollen omgedraaid. De ploeg van trainer Ruud Jenneskens kwam sterk uit de startblokken. De Brabanders werden in de beginfase overdonderd door de aanvalslust van de Ysselsteynse ploeg. De Handelse sluitpost hield aanvankelijk met fantastisch keeperswerk zijn doel schoon.

Tot in de 25e minuut. Toen was de doelman kansloos bij een prachtige kopbal van Boy Geerets uit een vrije trap van Dennis Teunissen. De 0-1 voorsprong was meer dan verdiend. Daarna kwam Handel wel wat meer opzetten maar de beste kansen bleven voor de bezoekers. Snelle uitvallen via Frank Jespers en Dennis Teunissen zorgden constant voor gevaar.

In de tweede helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De Ysselsteynse defensie stond als een huis en gaf weinig ruimte weg, terwijl de voorhoede dreigend bleef. Na een klein kwartier viel de 0-2. Opnieuw stond Dennis Teunissen met een vrije trap aan de basis van het doelpunt. Nu was het Phil Versteegen die met een kopbal het doel vond. Met de comfortabele 0-2 voorsprong op zak lieten de bezoekers de teugels wat vieren. De trotse koploper Handel wilde zich ook niet zomaar naar de slachtbank laten leiden..

Het leverde de thuisploeg een paar hoekschoppen op waaruit enkele hachelijke momenten ontstonden voor het Ysselsteynse doel. Toch hoefde goalie Mark Swinkels slechts een keer zijn klasse te tonen, met een prachtige reactie op een gevaarlijke vrije trap.

Tien minuten voor tijd werd het nog even spannend toen Handel via een klutsbal op 1-2 kwam. Het gevolg was een spectaculaire slotfase. Toch bleef Ysselsteyn het meest dreigend en vlak voor tijd kon Dennis Teunissen alleen op het doel afgaan en hij rondde zijn kans schitterend af: 1-3.

Herstel Venray tegen Meerssen?

VENRAY | Venray moet zich thuis tegen Meerssen herstellen van de 1-5 nederlaag tegen Chevremont in de eerste klasse D.

Meerssen-trainer Tiny Ruijs was zondag een belangstellend toeschouwer in Venray. De nummer vier Meerssen is een lastige opponent. In Zuid-Limburg verloren de Venraynaren 2-1. Gezien de precaire positie op de ranglijst hebben de rood-witten dringend de punten nodig.

Dat geldt ook voor SSS'18 dat op bezoek gaat bij Deurne. Volharding speelt in de tweede klasse H in Vught tegen laagvlieger Real Lunet. Deze ploeg is aan een opmars bezig en heeft de rode lantaarn overgedragen aan Venhorst.

Ysselsteyn sluipt naar de top in de vierde klasse F. Zondag komt concurrent ASV'33 op bezoek. Leunen probeert uit bij Lierop weer een succesje te boeken. In de vierde klasse G lijkt Oostrum weinig kans te hebben op bezoek bij koploper Milsbeek. Merselo kan wellicht thuis tegen Heijen van de nul punten afkomen.

In de vijfde klasse F staat de derby SVOC'01-BVV'27 op het programma. SV United ontvangt de nummer twee SVEB en Sporting ST wil uit bij Hegelsom de dalende lijn ombuigen. Holthees treedt in de vijfde klasse G in Landhorst aan tegen Menos.

Handbalsters na rust naar winst

Manual-Niobe 18-16 (6-9). Doelpunten Manual: Maaike Lipman (7x), Loes van Dijk (5x), Jonna Kessels (3x), Charlotte Vorstermans, Jose Kessels en Emmy van Kempen.

Venray | De handbaldames van Manual wonnen zaterdagavond in de derde klasse met 18-16 van Niobe. In de eerste helft was de thuisploeg in sporthal De Wetteling niet bij de les. De gasten uit Asten profiteerden door een 6-9 voorsprong te nemen. Na de pauze stelde Manual orde op zaken en boog de achterstand om in een verdiende zege. Voor Manual scoorden Maaike Lipman (7x), Loes van Dijk (5x), Jonna Kessels (3x), Charlotte Vorstermans, Jose Kessels en Emmy van Kempen de treffers. Manual staat in de derde klasse op een zevende plek met zestien punten uit dertien duels.

Zaterdag ontvangt Manual koploper Bevo 4. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 20.00 uur.