Afbeelding
Foto: ron koenen

Woningbouw in Heide

Heide | Ook Heide profiteert volop van de aantrekkende woningmarkt.

In het uitbreidingsplan aan de Mariushof worden vier huurappartementen en twee starterswoningen gebouwd en aan de Rector Coxstraat worden twee vrijesectorwoningen gerealiseerd. Hiermee komt het aantal in aanbouw zijnde woningen in Heide op acht stuks.

Voor Heide met ongeveer 500 inwoners een flinke uitbreiding.


Ingezonden brief

Stront aan de knikker

Venray | Zoals de meeste mensen wel zullen weten is Venray rijk bedeeld met varkens, in 2014 waren dat er ruim 620.000. En ja, u raadt het al: elke dag komt daar een behoorlijke hoeveelheid mest uit, waar de varkenshouders van af willen. In de Peelregio gaat dat om 8,5 miljoen ton per jaar waarvan 70% (5,95 miljoen ton) mestoverschot is. Dat moet natuurlijk ergens blijven en daarvoor hebben we tegenwoordig zogenoemde mestverwerkingsinstallaties. Aan de Metaalweg moet ook zoiets komen. Het college heeft daar een vergunning voor afgegeven. U begrijpt dat de meeste omwonenden en de omliggende bedrijven daar niet echt blij mee zijn, want wie zit er nu te wachten op een permanente aanvoer met stinkende vrachtwagens vol stinkende stront? En die blijft dan ook nog eens in je woon- of werkomgeving achter. Het zou het college sieren als ze dit besluit terugdraait en gaat onderzoeken of dit voor de gezondheid van omwonenden en werknemers van bedrijven in de buurt wel zo goed is. Als men nu elke boer of een groepje boeren zou stimuleren om een kleinschalige installatie bij hun eigen bedrijf te maken, kan men op die manier de eigen mest verwerken. Dat is beter voor het milieu (er rijden minder wagens met mest rond) en het is beter voor de gezondheid van de mensen in de omgeving. Op deze manier doen varkenshouders ook iets terug voor de aantasting van onze gezamenlijke woon- en leefomgeving.

Elianne Sweelssen, SP Venray


Vereniging Voor Ouderen

Venray | De Vereniging Voor Ouderen Noord-West houdt op donderdag 17 maart vanaf 14.00 uur voor haar leden de jaarvergadering in wijkcentrum Den Hoender in Venray.

Na de pauze is er kienen met prijzen.