De Venrayse aanvaller Niek Versteegen zoekt een weg naar het doel van Chevremont. Foto: Lotte Kamphuis

Venray defensief kwetsbaar

Venray-Chevremont 1-5 (1-1).

Doelpunten: 7. Thijmen van Iersel 0-1; 13. Niek Versteegen 1-1; 55. Daniël Meijer 1-2; 74. Brian Stevens 1-3; 82. Rodney Klinkenberg 1-4; 88. Rodney Klinkenberg 1-5. Scheidsrechter: Van der Laan (Cuijk). Toeschouwers: 250. Rode kaart: 80. Rick Egelmeers (Venray) na twee keer geel. Gele kaart: Danny Pelzer (Venray), Roy Goossens, Sven Meijers, Marvin de Mey en Thijmen van Iersel (Chevremont).

SV Venray: Nielen; Van Dijck, Van Mil, Gielens (83. Van der Waerden) en Egelmeers; Pelzer (75. Vievermans), Linders en Kessels (67. Koenen); Wilschut, Versteegen en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray leed in de eerste klasse D een geflatteerde 1-5 thuisnederlaag tegen koploper Chevremont. De gelijkopgaande eerste helft werd afgesloten met een 1-1 stand. Na de hervatting kwam opnieuw de defensieve kwetsbaarheid van de Venrayse ploeg aan het licht. Chevremont kon makkelijk uitlopen naar 1-3. Na de rode kaart van Rick Egelmeers sloegen de Zuid-Limburgers in de slotfase nog twee keer toe.

Trainer Stef Sijbers vond dat zijn ploeg zichzelf in de problemen had gebracht door na rust heel eenvoudig de 1-2 en 1-3 weg te geven. "De 1-2 was onze zoveelste tegengoal die viel uit een hoekschop. Het stond niet goed. En we sprongen ook niet mee met de speler die binnenkopte", zag Sijbers. Bij de 1-3 kon Thijmen van Iersel ongehinderd dwars door de Venrayse defensie snijden. De bal kwam op rechts bij de vrijstaande Brian Stevens die het duel voortijdig besliste. "We zijn op zo'n moment veel te lief. Trek die speler dan even aan zijn shirt. Maar er is niemand die aan de noodrem durft te trekken. Daarna was het gebeurd. Een goede ploeg als Chevremont geeft geen vier doelpunten weg", berustte de Venrayse coach.

In de eerste helft zag het er allerminst naar uit dat de rood-witten zo royaal onderuit zouden gaan.

Bij de thuisploeg ontbraken Senid Kukuljac (liesblessure) en Jordy Wismans (geschorst). Chris Jakobs komt dit seizoen niet meer in actie. Hij liep op de training een zware knieblessure (gescheurde kruisbanden) op. Vrijdag wordt hij geopereerd. Stef van Dijck speelde nu rechtsachter en Rick Egelmeers zakte een linie naar de linksbackpositie. Op het middenveld keerde Tom Kessels terug en ook Danny Pelzer verscheen weer in de basis.

Na zeven minuten werd de Venrayse defensie uitgespeeld door een soepele aanval over de rechterkant. Spits Thijmen van Iersel ontving de bal en hij draaide handig weg: 0-1. Daarna golfde het spel op en neer. Beide ploegen zochten de aanval en Venray hoefde zeker niet onder te doen voor de gedoodverfde kampioen. Vrij snel kwam Venray op gelijke hoogte. Rik Linders gaf vanaf het middenveld een listig balletje op Niek Versteegen die zich ontdeed van zijn bewaker en vanaf de rand van de zestien scoorde hij in de benedenhoek: 1-1. Het was het elfde doelpunt van de spits en tevens de 3.000e competitietreffer van Venray sinds de oprichting in 1945.

Na de hervatting had Venray het heel wat moeilijker. Bij de eerste de beste tegenaanval beging Rick Egelmeers een overtreding net buiten de zestien. Arbiter Van der Laan, die voor rust al twee Chevremont-spelers op geel trakteerde, trok het eerste geel voor Venray. Na tien minuten namen bezoekers weer de leiding. De lange centrumverdediger Daniël Meijer kon uit een hoekschop bij de tweede paal ongehinderd de 1-2 binnenknikken.

De beste kans na rust was voor Chris Wilschut. Na een misser in de Kerkraadse defensie schrok Wilschut blijkbaar zo van zijn plotselinge kans dat hij miste. Na de 1-3 kwam de debuterende 16-jarige Bram Vievermans als extra aanvaller binnen de lijnen. Een streep door de rekening was de tweede gele prent voor Rick Egelmeers. Vlak daarna viel de 1-4. De leidsman negeerde het vlagsignaal voor buitenspel en Rodney Klinkenberg profiteerde. Bram Vievermans brak goed door over rechts maar Niek Versteegen strandde op de doelman. Vlak voor tijd viel nog de 1-5.