Afbeelding
Foto: ron koenen

Welkom terug, tante in Wanssum

Wanssum | Toneelvereniging 't is W.A.T. staat op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart op de planken met de klucht Welkom terug, tante, geschreven door Edwin Woons.

Freule Lydia, die samen met haar dochters op een prachtig landgoed woont, maakt zich op voor de komst van haar tante uit Nieuw-Zeeland. Zij heeft haar namelijk jarenlang voorgelogen en dus moet er een hoop geregeld worden. Als de wiederweerga moet ze een compleet gezin bij elkaar scharrelen: een man, een zoon en ook nog eens een butler die haar verzonnen verhaal staande moeten houden. Als zij niet meewerken aan haar complot, staat hen iets heel vervelends te wachten.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere karakters die de voorstelling versterken. Zo is er de excentrieke schilderes Ludewien, die de wereld wil verbeteren, een internetdate die op zoek is naar de tijdelijke echtgenoot van Lydia en een zuster die iedereen te pas en te onpas medicijnen toe wil dienen.

De spelers belanden van de ene in de andere benarde situatie, en net als het allemaal niet ingewikkelder lijkt te kunnen worden, wordt er nog een schepje boven op gedaan. Dit leidt tot hilarische ontwikkelingen. Waarom de freule een web van leugens om zich heen creƫert, blijft tot op het eind een raadsel.

De voorstellingen vinden plaats in De Zandhoek aan de St. Leonardsweg 1 in Wanssum en beginnen om 19.30 uur. Op zaterdag 19 maart om 14.00 uur is er een voorstelling voor de leden van De Zonnebloem en KBO.


Oostrumse Passie

Oostrum | Harmonie Sub Matris Tutela Oostrum houdt op vrijdag 25 maart vanaf 20.00 uur het concert Oostrumse Passie in de kerk van Oostrum.

Tijdens dit concert wordt het lijdensverhaal op moderne wijze muzikaal ten gehore gebracht. Het lijdensverhaal kent meer overeenkomsten met gebeurtenissen uit de huidige moderne tijd dan we in eerste instantie vermoeden. Het verhaal wordt verteld in het dialect. Het harmonieorkest is voor de gelegenheid aangevuld met een combo bestaande uit gitaar, basgitaar en piano. Enkele (solo-)zangers uit de omgeving nemen de vocale invulling voor hun rekening.

De kerk is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een concertzaal, waarbij gebruik wordt gemaakt van lichteffecten.