Boekenweek bij BiblioNu

venray | Het thema van de 81e Boekenweek, van zaterdag 12 tot en met zondag 20 maart, is Duitsland, was Ich noch zu sagen hätte.

Nederland en Vlaanderen zijn in 2016 gezamenlijk gastland op de Boekenbeurs in Frankfurt. Daarom richt De Boekenweek zich op ons buurland Duitsland. Bij de bibliotheken van BiblioNu kunnen de bezoekers zich laten verrassen door de keuzes van het personeel of op zoek gaan naar geschikte boeken met de Boekenweektipper.

De Duitse literatuur heeft prachtige boeken geleverd. Over de oorlogsjaren, zoals De blikken trommel van Günter Grass. Ook de DDR en die Wende leverden aangrijpende romans op, onder andere van Tellkamp. Juli Zeh schrijft over het moderne Duitsland. De verhouding tussen Nederlanders en Duitsers intrigeert ook, daarvan getuigt het boek Waarom we ineens van de Duitsers houden van Merlijn Schoonenboom. De medewerksters van BiblioNu hebben ook zo hun eigen voorkeuren. Laat u als bezoekers verrassen en leen een tas met drie materialen gekozen door het personeel.

Met de online Boekenweektipper, te vinden op de website van BiblioNu, is te zoeken naar tientallen boekentips bij het thema Duitsland.

Beantwoord de vragen en krijg een leesadvies op maat! Ook het Boekenweekmagazine, gratis verkrijgbaar in de bibliotheken, staat vol tips. Daarin ook interviews met de boekenweekauteurs Esther Gerritsen (Boekenweekgeschenk) en David Van Reybrouck (Boekenweekessay).

Meer informatie staat op de website: www.biblionu.nl.