Geen extra raad over Lovinckplein

VENRAY | Er komt in maart toch geen extra raadsvergadering over het Lovinckplein in Ysselsteyn.

Op 23 februari draaide de gemeenteraad het collegebesluit terug over de omstreden herinrichting van de kop van het Lovinckplein. B en W kreeg de opdracht weer in gesprek te gaan met alle betrokken partijen en hierover een rapport te sturen naar de gemeenteraad. Het is te kort dag om het al op de agenda te zetten van de extra raadsvergadering van maandag 14 maart.

Wellicht komt het Lovinckplein aan bod in de reguliere raadsvergadering van dinsdag 5 april. De gemeenteraad wil na alle perikelen zelf de knoop doorhakken over de onveilige situatie op het Lovinckplein. Op 14 maart worden drie onderwerpen besproken die zijn doorgeschoven van de afgebroken raadsvergadering van 23 februari. De nieuwe kunst- en cultuurnota, vragen van Samenwerking over de parkeerproeven en de financiƫle verordening. Tevens zijn de bestuursovereenkomst met het COA over het asielzoekerscentrum in Blitterswijck en het veiligheids- en inrichtingsplan aan de agenda toegevoegd.

Op 22 december nam de gemeenteraad het besluit om voor vijf jaar een azc te vestigen op het Roekenbosch voor maximaal 450 asielzoekers. In een lange reeks moties en amendementen stelde de raad een groot aantal voorwaarden. Die moest het college verwerken in alle plannen en overeenkomsten. Op 14 maart kan de gemeenteraad controleren of daaraan is voldaan. Het college wil een dag later, op 15 maart, het COA de omgevingsvergunning verlenen aan het COA om vakantiepark Het Roekenbosch tijdelijk in gebruik te nemen als asielzoekerscentrum.