Schakelklas zoekt nieuwe locatie

VENRAY | In de regio Venray/Horst is schoolbestuur LVO (Limburgs Voortgezet Onderwijs) op zoek naar een nieuwe locatie voor de internationale schakelklas.

Het schoolgebouw moet tien leslokalen tellen om alle anderstalige leerlingen op te vangen. Leegstaande basisscholen voldoen vaak niet omdat ze te klein zijn. Op het Raayland College in Venray en het Dendron College in Horst is onvoldoende ruimte voor deze kinderen van asielzoekers of arbeidsmigranten.

Momenteel volgen bijna zestig leerlingen van 12 tot 18 jaar uit de omgeving van Venray en Horst onderwijs in de internationale schakelklas in het Valuascollege in Venlo. Deze groep wordt straks uitgebreid met zo'n vijftig jongeren van het asielzoekerscentrum in Blitterswijck. Daarbij komen nog de kinderen van de statushouders. Dit zijn asielzoekers die met een verblijfsvergunning onderdak hebben gekregen in Venray of Horst aan de Maas. De verwachting is dat de internationale schakelklas voor de regio Venray/Horst zal uitgroeien naar 150 leerlingen.

In de internationale schakelklas staat het leren van de Nederlandse taal voorop. Het doel is dat de leerlingen snel instromen in het reguliere voortgezet onderwijs.