Afbeelding
Foto: ron koenen

Myrtje Moorrees in selectie Oranje

Venray | Voetbalster Myrthe Moorrees (21) uit Venray is samen met haar PSV-ploeggenoot Jeslynn Kuijpers toegevoegd aan de 23-koppige selectie voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT).

Zij vervangen de geblesseerde internationals Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. Lieke Martens liep tijdens de training van maandag een hersenschudding op en heeft het trainingskamp moeten verlaten.

Verdediger Van der Gragt heeft knieklachten en is niet inzetbaar voor de komende wedstrijden.

Oranje trapte gisteren (woensdag 2 maart, red.) af tegen de Zwitserse voetbalvrouwen. Zaterdag 5 maart neemt de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart tevens in het Sparta-stadion gespeeld. De winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio2016.

Myrthe Moorrees, die aan een ijzersterk seizoen bezig is bij PSV, is natuurlijk erg blij dat ze bij de selectie zit. "Daar train en speel je al jaren hard voor. Spelen voor het 'grote' Oranje, is een droom die uitkomt. De bondscoach vertelde me dat ik me tijdens de trainingsstages goed heb laten zien, en ik stond natuurlijk al stand-by voor het geval er iemand zou afhaken. Dat is nu gebeurd. Erg zuur voor Lieke en Stefanie, maar mooi voor mij en Jeslynn. Ja, ik ben superblij dat ik dit mee mag maken en hoop dat we ons kwalificeren voor de Olympische Spelen."

Foto: Goalphoto.nl.