Het thema Kids stond centraal tijdens de drukbezochte koopzondag in Venray.
Het thema Kids stond centraal tijdens de drukbezochte koopzondag in Venray. Christ van den Munckhof

Gezellige koopzondag

Venray | De centrumondernemers van Venray houden dit jaar voor het eerst elke maand een koopzondag. Zondag was het Kidsdag met tal van activiteiten voor de jeugd.

In het centrum vonden op allerlei locaties leuke activiteiten voor kinderen plaats. Zo konden ze in de Grotestraat geschminkt worden. Daarnaast stond op het Henseniusplein een groot springkussen.

Wow-Ballonnen uit Venray was in De Bleek aanwezig. Daar werden voor kinderen talloze ballonnen tot aansprekende figuren gevouwen. Verder trok er een groep met jeugdige muzikanten door het centrum.

Bovendien werden er dansdemonstraties gegeven door Janssen Dansen & Sporten en was het razend druk bij de meet-and-greet met de populaire vlogger Dylan Haegens en zijn team uit Venray. In een uur tijd gingen ruim 250 kinderen samen met Dylan, Marit en Teun op de foto.De foto's zijn terug te zien op de Facebookpagina van Venray Bloeit.

Tevens werd er een selfie-actie gehouden met de Venray Bloeit-mascotte Vee-Bee. Kinderen en volwassenen konden samen met deze ruim twee meter hoge een selfie maken en deze posten op de Facebookpagina van Venray Bloeit. De inzender van de foto met de meeste likes wint een snoeppakket, dat door Jamin beschikbaar wordt gesteld.

Tijdens de koopzondagen en op feestdagen is het parkeren overal gratis. In Venray worden dit jaar 12 koopzondagen gehouden. Aan elke koopzondag wordt een thema gehangen. In principe is er elke laatste zondag van de maand een koopzondag. Uitzonderingen zijn de maanden maart en december, waarin de koopzondag in verband met Pasen en Kerstmis naar voren wordt geschoven.

De volgende koopzondag is op 20 maart, een week voor Pasen, en staat in het teken van de mode.