Afbeelding
Foto: ron koenen

Vibe twee keer derde

Heesch | Tijdens het internationale en nationale danstoernooi van DV Dancing Kids in Heesch nam dansvereniging Peeldancers uit Ysselsteyn deel aan beide toernooien.

De show modern hoofdklasse Vibe (foto) behaalde op beide dagen een derde plaats. Het weekend begon zaterdag met een internationaal toernooi, waarbij deelnemers uit Belgiƫ, Duitsland, Oostenrijk en Nederland het tegen elkaar op namen. Gardegroep Connected behaalde een vijfde plaats met 268 punten, terwijl het hoofdklasseduo Anke Fleurkens en Linsey Xhofleer eerste werd met 258 punten. Show-moderngroep Vibe eindigde in een sterk deelnemersveld op een derde plaats met 272 punten. Anne Konings behaalde zondag solo bij de junioren een vierde plaats met 243 punten, terwijl het showduo junioren Sanne Bruijnseels en Elke Lemmens tweede werd met 220 punten. Gardegroep Divine eindigde op een vierde plaats met 225 punten. Bij de hoofdklassedansers beet Esther Konings solo het spits af met een tiende plaats met 260 punten. Vervolgens behaalde de garde Connected een vierde plaats met 264 punten en besloot show-moderngroep Vibe het toernooi met opnieuw een derde plaats met 277 punten. Het volgende danstoernooi is op zondag 6 maart in Beuningen bij dansvereniging D'light.


MGC Venray

Venray | Jan van de Haghen heeft het indoorkampioenschap op zijn naam geschreven. Met zijn score van 88 slagen en 29 slagen als laagste ronde verbeterde hij tevens twee persoonlijke records. Gerrit Vermeulen pakte voor de vijfde maal dit seizoen de dagzege, nu met 79 slagen en scoorde met 24 slagen de laagste ronde van de dag. Jan Engels werd met 82 slagen tweede en Jan van de Haghen speelde zich met 88 slagen voor de eerste keer in de top drie. Deze score was meer dan voldoende om de titel in de wacht te slepen en bouwde zelfs zijn voorsprong op naaste concurrent Gerrit Vermeulen nog verder uit. Van der Haghen werd dus kampioen met een verbetering van 11,14 procent. Gerrit Vermeulen volgt als tweede met een verbetering van 4,91 procent. De overige spelers eindigde allemaal in de min. Huub Straatman eindigde met een verslechtering van 1,79 procent met de derde plaats als laatste op het podium. Gerrit Janssen (3,10), Bets Wilms (5,36), Harrie Lenssen (7,92) en Leo Wilms (9,39) eindigden op de respectievelijk vierde tot en met de zevende plaats. Zondag 6 maart wordt er om 10.00 uur gestreden om de indoorwisseltrofee.