Afbeelding
Foto: ron koenen

Keuzemenu Raayland College

Venray | Ruim 90 leerlingen van groep 8 bezochten op 24 februari de Masterclasses à la carte van het Raayland College in Venray. Eerder dit jaar volgden al 80 leerlingen de Masterclasses.

Met deze activiteit rondde de school haar kennismakingsprogramma, dat dit jaar in het teken stond van het keuzemenu, af. Maandag 14 en dinsdag 15 maart kunnen nieuwe leerlingen zich inschrijven bij het Raayland College. De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een belangrijke stap voor leerlingen. Het Raayland College hoopt met het nieuwe kennismakingsprogramma leerlingen en ouders te helpen bij het maken van de juiste keuze.

De kennismaking met het Raayland College begon in november met een informatiemiddag voor leerlingen van groep 8. 's Avonds kwamen de ouders naar school om kennis te maken. Passend bij de onderwijsvernieuwingen die de school doorvoert, waren deze bijeenkomsten geheel anders van opzet dan andere jaren. Dit keer geen uitgebreide presentatie in de aula, maar kleinschalige dialogen op basis van vragen van ouders. Het Open huis in januari was eveneens in een nieuw jasje gestoken. Tijdens een persoonlijk welkomstgesprek bij binnenkomst stelden leerlingen hun eigen menu voor het Open huis samen. Op die manier kon iedereen op maat informatie vergaren over het Raayland College. De reacties op dit nieuwe programma waren zeer positief. De bezoekers vonden de informatie over de vele mogelijkheden op het Raayland College duidelijk en ze ervoeren de school als persoonlijk en gastvrij.