Verdriet over kap bomen Oostrum

Oostrum | "De gekapte bomen zijn lindebomen. Omdat ze geen 50 jaar oud zijn, het scheelt niet veel, ze zijn ergens achter in de 40, staan ze niet op de monumentale lijst en zijn ze niet kapvergunningsplichtig."

Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Venray in reactie op de ophef die afgelopen week in Oostrum ontstond na de kap van een groot aantal bomen aan de Vennenweg. Volgens een aantal geschrokken en verdrietige omwonenden ging het om (monumentale) eikenbomen van 50 jaar oud. Ze wisten dat er gezaagd zou worden, maar dachten dat zaterdag de zaagmachine in de verkeerde bomen is gezet. Ook gingen ze ervan uit dat in de nieuwe situatie de weg doodlopend zou worden. Dat blijkt bij navraag bij de gemeente Venray niet het geval te zijn. "De kap is opgenomen in het inrichtingsplan van bestemmingsplan de Vennendreef en is vastgesteld door de raad in 2013. Het doel van de kap is om de weg te verbreden. De Vennenweg is en wordt geen doodlopende weg. Het nieuwe stukje wordt wel een doodlopend straatje."


Award voor CJ WildBird Foods

Vierlingsbeek | Het Vierlingsbeekse bedrijf CJ WildBird Foods heeft de TuinZaken Retail Award 2015 in de categorie Inrichting & sfeer outdoor gewonnen.

Deze is uitgereikt tijdens het TuinZaken Retail Experience Gala in Hazerswoude, voorafgaand aan de vijfde editie van de Tuinzaken Retail Experience 2016. CJ WildBird Foods (ook bekend onder de naam CJ WildLife) werd door de vakjury geprezen voor zijn duurzame assortiment.

Tuinzaken Retail Experience is een evenement voor de internationale tuinretail met een sterk inhoudelijk programma dat gericht is op informeren, inspireren, entertainen en netwerken. Ruim 100 toonaangevende leveranciers toonden hoe hun collecties in de winkel gepresenteerd kunnen worden.

CJ WildBird Foods werd geprezen vanwege een duurzaam assortiment van degelijke eigentijdse producten om een goede leefomgeving voor tuindieren te creëren.

CJ WildBird Foods is al jarenlang heel constructief bezig met een uitgestippeld vast beleid. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld biologen in dienst en ontwikkelt het producten in samenwerking met de natuurbeschermingsorganisaties uit heel Europa.

De TuinZaken Retail Awards 2015 zijn traditiegetrouw uitgereikt tijdens het TuinZaken Garden Retail Experience Gala 2016. Er zijn Retail Awards voor negen categorieën in de tuincentrum-branche, bedoeld om de branche een positieve impuls te geven.


Renate Dorrestein te gast in Odapark

Venray | Schrijfster en columniste Renate Dorrestein is op zondag 13 maart vanaf 11.30 uur te gast bij Literair Café Venray in het Theehuis in Venray.

Dorrestein is de hoofdpersoon tijdens de derde schrijversbijeenkomst van dit seizoen. Haar laatst verschenen boeken zijn Penvriendin in China en Weerwater. Dorrestein is op 25 januari 1954 geboren in Amsterdam. Al op de lagere school begon ze met schrijven. De zelfmoord van haar zusje in 1979 heeft op haar persoonlijkheid en schrijverschap een enorme invloed gehad, net als later de ziekte ME, die haar ruim tien jaar lang het leven moeilijk maakte. In 1983 kwam haar eerste roman Buitenstaanders uit. Hierna volgden nog achttien boeken.

Ze ontwikkelde zich van een specialiste in feministisch getinte thrillers tot een allround schrijfster met een toegankelijke stijl, inventieve plots en een herkenbare thematiek. Haar roman Weerwater uit 2015 speelt zich af in Almere, waar ze in 2013 een jaar verbleef op uitnodiging van de gemeente Almere.

Het boek beschrijft op een unieke en bizarre wijze de samenleving in Almere , nadat de wereld is vergaan en alleen Almere blijft bestaan. Tijdens de pauze verzorgt Boekhandel Van den Munckhof vof de boekverkoop in de foyer en gaat Renate Dorrestein haar boeken signeren. Stan Verhaag houdt de inleiding op de schrijversochtend met Dorrestein. Kees Verheij verzorgt de muzikale omlijsting. Verheij speelt van kleins af aan piano. De kaartverkoop start één uur voor aanvang van de lezing.