Afbeelding
Foto: ron koenen

Tien jaar ijs van de Verleiding

Venray | Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat John Jansen met ijssalon de Verleiding begon. Reden om hem een aantal vragen te stellen.

Hoe heb je deze zaak tot een begrip in Venray gemaakt?

"Door de liefde waarmee ik mijn grondstoffen inkoop en er vervolgens met passie ijs van maak."

Met liefde inkopen?

"Jazeker, bijvoorbeeld de verse aardbeien van Peter Jeuken uit Oostrum, noten uit Siciliƫ en vanille uit Mexico, een voortdurende zoektocht naar de beste kwaliteit."

En de passie waarmee je het ijs maakt?

"Smaken moeten vol zijn en het ijs vers, bijvoorbeeld aardbeienijs; 70% verse aardbeien met wat citroensap en suiker geven een volle aardbeien smaak. Als ik dat dan elke ochtend vers maak, met liefde, met heel veel liefde, dan krijg je een optimaal resultaat."

Hoe laat begin je s'morgens ?

"Afhankelijk van de drukte , maar meestal om 6 uur."

Bedenk je alle smaken zelf?

"Dat is een goede en veel gestelde vraag, soms komen gasten met ideeƫn, soms mijn personeel en soms biedt internet inspiratie, dan ga ik experimenteren tot ik een goed recept heb en tevreden ben en dan, belangrijker nog, Venray moet tevreden zijn."

Is er veel veranderd in die 10 jaar?

"Jazeker, het is voor mij een zoektocht geweest naar wat de Venray wil, ik heb mijn zaak drie keer verbouwd en heb mijn assortiment naar behoefte aangepast."

Nu je deze zaak tot een succes hebt gemaakt, komen er dan nog meer?

"Nee, zeker niet!"

Waarom niet?

"Ik maak vers, ambachtelijk ijs voor Venray. Meer zaken betekent fabrieksmatig produceren, vervoeren, etc. Dat alles gaat ten koste van de kwaliteit, ik wil het allerbeste dagverse ijs voor Venray blijven maken. Dat doe ik met heel veel plezier en passie, dat moet zo blijven."

Foto: Foto Dom Melskens.


Matinee seniorenorkest

Venray | Het Seniorenorkest Venray verzorgt op zondag 13 maart tussen 11.00 en 13.30 uur een muzikaal matinee in samenwerking met de Reulsberger-muzikanten uit Horst in Schouwburg Venray.

Het Seniorenorkest speelt klassiekers uit Bohemen, afgewisseld met enkele composities van Freek Mestrini en brengt verder bekende zangnummers.