Afbeelding
Foto:

Drukbezochte bijeenkomst 'Laat je niet overvallen'

Drukbezochte bijeenkomst 'Laat je niet overvallen'

De bijeenkomst 'Laat je niet overvallen' van woensdag 24 februari was een succes. Zo'n 160 ondernemers en medewerkers gingen naar huis met veel praktische tips en trucs om het overvallers en winkeldieven moeilijk te maken en met agressieve klanten om te gaan.

De avond begon met een woord van welkom door de gastvrouw van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), dat de bijeenkomst in de raadzaal had georganiseerd.

Interactieve workshops

Na de opening door burgemeester Hans Gilissen en een presentatie met cijfers en trends door de politie, gingen de deelnemers in twee groepen interactief aan de slag in twee workshops. In de workshop over winkeldiefstal kregen de deelnemers bijvoorbeeld eenvoudige en praktische tips om collega's in de eigen of een andere winkel te attenderen op een verdacht persoon, zonder dat die dat in de gaten heeft. Deelnemers leerden ook dat ze een onwillige verdachte best mogen vastpakken als die niet meewerkt en dat ze winkeldieven tot maximaal 2 jaar kunnen verbieden om hun zaak te betreden.

2kkop groen

Daling aantal overvallen

Het aantal overvallen is de afgelopen vijf jaar flink gedaald: van 2898 in 2009 naar 1267 in 2014. In dat jaar steeg het aantal overvallen op hotels, benzinestations, tabak- en telefoonwinkels. Maar een overval heeft natuurlijk een grote impact op de gedupeerden. Gelukkig is er een heel scala aan maatregelen die de ondernemer kan nemen om een overval te voorkomen. En is er opvang en nazorg voor als het onverhoopt toch gebeurt.

Informatieavond reconstructie Mgr. Hanssenstraat

Op dinsdagavond 8 maart is er bij D'n Oesterham een informatieavond over het ontwerp voor de reconstructie van de Mgr. Hanssenstraat. U bent om 20:00 uur van harte welkom aan de Watermolenstraat 1 in Oostrum.

Tijdens deze informatieavond presenteert de projectleider het ontwerp van de reconstructie en heeft u de gelegenheid daarop te reageren. Na deze avond wordt het ontwerp definitief vastgesteld en verder uitgewerkt.

Start en doel reconstructie

Medio 2016 start de uitvoering van de reconstructie van de Mgr. Hanssenstraat in Oostrum. Het doel van de reconstructie is om de hoeveelheid sluipverkeer door Oostrum te verminderen, de weg in te richten als 30-kilometergebied en de verkeersveiligheid te bevorderen.

Totstandkoming ontwerp

In november 2015 hebben de dorpsraad Oostrum en de gemeente Venray inwoners opgeroepen mee te werken aan een schetsontwerp van de reconstructie. Afgelopen december is de werkgroep geformeerd en na meerdere avondsessies ligt er nu een ontwerp klaar. Na de zomer beginnen de werkzaamheden.

Inzameling grof vuil

Inzameling van grof vuil vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats. Op 8 maart wordt het grof vuil weer opgehaald. De firma Maessen Recycling voert op afroep deze inzameling uit. Dat betekent dat u zelf de firma Maessen kunt bellen om een afspraak te maken op telefoonnummer (0478) 51 31 00.

De kosten van twintig euro voor maximaal 2 m³ dient u meteen te betalen bij de chauffeur. Pinnen kan.