Afbeelding
Foto: ron koenen

WinterZon Festival geslaagd

Venlo | In de overdekte hallen van FloraZON in Venlo vond zondag 28 februari voor de twaalfde keer het WinterZon Festival plaats.

De ruim duizend bezoekers genoten zichtbaar van optredens van achtereenvolgens FROXX uit Horst, Crist Coppens, Romy Monteiro (foto), Math Craenmehr samen met Frank & Ivan, One Two Trio en Frans Duijts. De bezoekers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, vaak met begeleiding, zongen mee, dansten mee en een groot aantal kon zelfs even artiest zijn door mee te doen op het podium. De organisatie was in handen van Rotary Club Horst aan de Maas en o.v. Concordia '62 uit Horst, ondersteund door zo'n 100 vrijwilligers.

Naast de optredens op het hoofdpodium werden de gasten in de zaal en bij aankomst vermaakt door theatergroep Salivette, The Lone Ranger Airbrushtattoos, Clowntje Polka en de Knuffelfee. De presentatie van het WinterZon Festival was in handen van Wim Hendrix terwijl de muzikale afwisseling tussen de optredens verzorgd werd door DJ Guido Ernst. Nieuw dit jaar was de medewerking van twee deskundigen op het gebied van NMG, Nederlands Met Gebaren, die een lied van elke artiest vanaf het podium ondersteunden met gebaren.

WinterZon Festival 2016 werd mede mogelijk gemaakt door FloraZON, Poels Wonen & Slapen, Rabobank Horst Venray, gemeente Horst aan de Maas, PSW, provincie Limburg en vele andere sponsoren.

Foto: Jos Derks.