Afbeelding
Foto: PR FRank Boeijen

Frank Boeijen in schouwburg Venray

Venray | Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk komen met hun cabaretvoorstelling Als wij zo vrij mogen zijn op donderdag 3 maart om 20.00 uur naar Schouwburg Venray.

Niet veel mensen weten dat de cabaretiers Jekkers en Can Merwijk al lang, zeer goed bevriend zijn en dat ze in 1987 al een keer samen op de planken hebben gestaan. Ver voordat ze allebei als soloartiest bekendheid kregen. Het idee om samen een programma te maken is al oud maar nu gaat het er dan eindelijk van komen. Van Merwijk had na 25 jaar optreden geen zin meer om solo verder te gaan en Jekkers had na een sabbatical van 12 jaar wel weer eens zin om op het podium te staan.

Zanger Frank Boeijen (foto) doet op zaterdag 5 maart met zijn theatertournee de schouwburg aan. Frank Boeijen geraakt met zijn persoonlijke verhaal in het hart van de theaterbezoeker. Om daar vervolgens lange tijd te blijven. Want zijn teksten beklijven en de muziek vervoert. Hits van toen, De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is, Koud in mijn hart of Vaderland worden op een verrassende manier naar het heden gehaald. Aanvang 20.00 uur.

Na de succesvolle tournees van Sonneveld, Toon en Ramses presenteert Stage Entertainment een nieuwe biografische musical over het leven van een icoon uit de Nederlandse entertainmentwereld: de cabaretier, schrijver, acteur en tv-presentator Robert Long. Het rijke oeuvre van deze theaterlegende wordt door Paul Groot tot leven gebracht op woensdag 9 maart vanaf 20.00 uur.

Zijn Koefnoen-collega Jeremy Baker kruipt in de huid van Leen Jongewaard. In de jaren '70 hadden duizenden mensen Longs elpees in de platenkast staan. Toe maar jongens en Kalverliefde waren populaire liedjes die de top van de hitlijsten aanvoerden. Eén van de meest spraakmakendste elpees uit die tijd was Longs debuutelpee Vroeger of Later, die door bijna alle omroepen werd geboycot vanwege politiek- en religieusgevoelige thema's.

Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijkt u op de website van ons theater www.schouwburgvenray.nl.

Foto: pr Frank Boeijen.