Ruud Klabbers schermt de bal af voor de aanstormende Kees Gommans (links).
Ruud Klabbers schermt de bal af voor de aanstormende Kees Gommans (links). Foto: Lotte Kamphuis

Ralph Kessels redt punt

Oostrum-EWC'46 0-0.

Scheidsrechter: Bukkems (Milheeze). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Cas Wilmsen (Oostrum).

Oostrum: Kessels; Wes Wilmsen, Ruben Nohlmans, Fleurkens en Cas Wilmsen; Gommans, Van Berne en Dennis Nohlmans; Van Delft (75. Biermann), Hermans en Lommen (46. Cornelissen).

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | De uitblinkende doelman Ralph Kessels redde een punt (0-0) voor Oostrum thuis tegen EWC'46 in de vierde klasse G. De 35-jarige sluitpost dreef de Wellse aanvallers tot wanhoop.

De bezoekers ontketenden een fel slotoffensief om alsnog de winnende treffer te forceren. Maar keer op keer kwam goalie Kessels als winnaar uit de strijd.

"Hij heeft echt geweldig gekeept", luidde het compliment van EWC-trainer Peter van Osch. "Dat was in de eerste wedstrijd ook al zo. Toen voorkwam hij met een prachtige reflex de 2-2." Dat was met Oostrumse kermis toen de rood-witten met 1-2 wonnen van EWC'46. In het nog prille seizoen voerde de Oostrumse ploeg zelfs even de ranglijst aan. Door een lange reeks blessures kwam half oktober de kentering. Het team van trainer Ruud Custers zakte weg en belandde zelfs in de bedreigde zone. Daarin bevindt zich ook EWC'46.

De belangen waren dus groot en dat was te zien aan het spel. Het was een heel rommelige wedstrijd op een hobbelig en slecht bespeelbaar veld. De koude noordenwind blies diagonaal over het terrein.

"Wij wilden drie punten pakken", verklaarde Ralph Kessels. "Maar achteraf moeten we blij zijn met een gelijkspel. Niet verliezen is nu het belangrijkste." Ondanks de magere vertoning kon Kessels euforisch zijn over zijn eigen optreden. Maar al te veel eer wuifde hij snel weg. "Want het gaat om de teamprestatie", zei hij nuchter.

Op 13 december kwam Oostrum, thuis tegen Montagnards (0-1), voor het laatst in actie.Rob Verlinden kreeg toen geel en was geschorst. Ook de geblesseerde Dennis Lommen ontbrak. Topscorer Marwin Hermans keerde terug van een breuk in de arm. Ook EWC kon weer beschikken over zijn topschutter Mimoun Akrom die eind augustus zijn arm brak. "Met hem erbij hadden we tien punten meer gehad", klonk het in het EWC-kamp.

Na drie minuten ontstond het eerste gevaar uit een Wellse hoekschop. Jannes van Berne trapte de bal van de doellijn weg. EWC had een veldoverwicht en Oostrum moest het hebben van uitvallen. In de 12e minuut kon Kenny Lommen alleen op het doel afgaan maar de bal verdween voorlangs. Dit was een van de spaarzame Oostrumse kansen. Arbiter Bukkems hield het kort en het regende vrije trappen. Dat kwam het spel ook al niet ten goede.

Na de hervatting kwam Oostrum steeds meer onder druk te staan. Libero Ruben Nohlmans ruimde veel gevaar rigoureus uit de weg. En als er een EWC'er doorbrak dan was er nog de onklopbare Ralph Kessels.

In de 88e minuut kon Oostrum zowaar een keer uitbreken. Marwin Hemans had de 1-0 op zijn schoen maar de bal vloog over het doel. Het Wellse slotoffensief leverde nog enkele benauwde momenten op. Zo mikte Matthijs Theeuwen de bal hard en zuiver in de benedenhoek. Maar opnieuw ranselde keeper Kessels de bal uit het doel.