'Kroon op het Werk' voor Vitelia

Oirlo | Op basis van TNO-onderzoek is Coöperatie Vitelia uit Oirlo genomineerd voor de Kroon op het Werk Prijs 2016.

Organisaties die worden genomineerd voor deze prijs geven op een duurzame wijze invulling aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Initiatiefnemer voor deze prijs is het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI), een netwerk van bedrijven en adviseurs die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid zorgen voor innovatieve aanpakken voor duurzame inzetbaarheid.

Op basis van een bedrijfscan heeft TNO een uitgebreid schriftelijk vooronderzoek gedaan onder directie en medewerkers. Hieruit zijn naast Vitelia ook Schiphol Group, Carglass en Macaw genomineerd, niet de minste bedrijven. Als onderdeel van het jurytraject heeft op 25 februari een afvaardiging van de jury (Carin Wormsbecher (directeur Drukkerij Wedding en oud-winnaar van de prijs) en Eelco Tasma (senior beleidsadviseur FNV) Vitelia bezocht en uitgebreid gesproken met directie en een vertegenwoordiging van de medewerkers.

Op deze manier is er een betrouwbaar beeld verkregen over de aanpak van Vitelia op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Onderwerpen die aan bod kwamen zijn onder andere autonomie van medewerkers, het stimuleren van gezond gedrag, stagebeleid en de manier waarop oudere werknemers richting hun pensioenleeftijd gaan.

Coöperatie Vitelia is een toeleverancier voor de dierlijke en plantaardige sector. Vitelia Voeders produceert mengvoeders vanuit de productielocaties in Oirlo en Ysselsteyn. Vitelia Agrocultuur en Cultus Agro Advies voorzien de klanten van producten en advies in de plantaardige sector vanuit Lottum en Hazerswoude-Dorp. Daarnaast zijn er twee Vitelia-winkels in Horst en Ysselsteyn die ervoor zorgen dat alle overige benodigdheden voor tuin en dier voor handen zijn. In totaal telt de organisatie 175 medewerkers.

Coöperatie Vitelia is enorm trots op deze nominatie. Het is de 'kroon op het werk' dat Vitelia de afgelopen jaren heeft gedaan op het gebied van duurzame inzetbaarheid maar bovenal is dit het succes van alle medewerkers van Vitelia die hier, ieder op eigen wijze, een bijdrage aan leveren.

Op 23 maart, tijdens het event Zonder geluk en stress vaart niemand wel wordt de winnaar bekendgemaakt.


Praktijk voor orofaciale fysiotherapie

Venray | Vanaf 3 maart opent in Venray een nieuwe praktijk voor fysiotherapie met een bijzondere specialisatie, namelijk orofaciale fysiotherapie met de naam LOFT.

Eigenaresse Leonie Donker legt uit wat dat inhoudt: "Dat is gespecialiseerde fysiotherapie in het hoofd- hals- en kaakgebied. U kunt daarbij denken aan hoofdpijn, duizeligheid, aangezichtsproblematieken en kaakklachten. Het is mogelijk om met klachten direct naar mij toe te komen, maar het kan ook via een verwijzing van een specialist, tandarts of huisarts."

Om de cliënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen, zoekt Leonie nauwe samenwerking met tandartsen, kno-artsen, kaakchirurgen, orthodontisten en huisartsen. De behandelmethoden die zij gebruikt bij haar cliënten zijn mild en ook vaak makkelijk uit te voeren door de cliënt zelf, zodat deze zichzelf kunnen helpen om klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Leonie is al een aantal jaren geleden afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en wilde graag meer verdieping in het vak en heeft daarom de masteropleiding orofaciale fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De specialisatie orofaciaal fysiotherapie wordt niet door veel fysiotherapeuten uitgevoerd. Voorheen moesten mensen met bovengenoemde problematiek behandelingen zoeken buiten Venray.

De praktijk voor orofaciale fysiotherapie LOFT is gevestigd in Tandartsenpraktijk "de Brier" aan de Leunseweg 53b. Voor afspraken en/of informatie is de praktijk bereikbaar via het e-mailadres info@fysiotherapieloft.nl of telefonisch op nummer 06-15556421. Ook kunt u via de website www.fysiotherapieloft.nl meer informatie vinden over de praktijk en behandelmogelijkheden.


Zomervrouwen

Oostrum | Speciaal voor de vijfde editie van Zomervrouwen organiseert Evenementenhal Venray in samenwerking met Vita Magazine op zaterdagavond 2 april een Ladies Night.

Zomervrouwen is een meerdaags beursevenement en richt zich op alle vrouwen uit Zuidoost-Nederland. De lustrumeditie vindt plaats op 1, 2 en 3 april in Evenementenhal Venray.

De uitbreiding geeft het shoppingevenement dit jaar net iets extra's. En daar is reden voor, want Zomervrouwen viert het vijfjarig bestaan. Tijdens de vrouwenavond wordt elke bezoeker ontvangen met een zomers welkomstdrankje. Ook zijn diverse hapjes te proeven, is er live-entertainment, een DJ, modeshows, diverse kraampjes, gratis massages van Feel Good-redactrice Kitty van Mani Padme en is beautyredactrice Eva van Kollenburg aanwezig met de nieuwste trends op modegebied. Er vindt verder een grote loterij plaats waarvan de opbrengst geheel naar Stichting Ruby&Rose gaat. Zij zetten zich in voor onderzoek naar gynaecologische kanker. Zomervrouwen 2016 kent een groot en gevarieerd aanbod op de beursvloer. Er zijn modeshows op het podium voor zomerse inspiratie in kleding en accessoires. Op alle beursdagen houdt Bruce Dance Factory op het speciale dansplein diverse dansoptredens en dansworkshops voor kinderen en volwassenen. Het is momenteel nog mogelijk om een plek op de beursvloer als exposant te bemachtigen (afhankelijk per branche). Aanmelden kan via organisator Kristel Timmer, e-mail: kristeltimmer@evenementenhal.nl. Tickets voor Zomervrouwen en/of Ladies Night zijn te bestellen via www.evenementenhal.nl/zomervrouwen.