Afbeelding
Foto: ron koenen

Zilveren Ereblijk Frank Nelissen

Venray | Frank Nelissen (62) heeft het Zilveren Ereblijk van de gemeente Venray ontvangen. Burgemeester Hans Gilissen reikte de onderscheiding zondag uit tijdens de jaarvergadering van Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan Venray.

Frank Nelissen speelt al vele jaren een prominente rol bij tal van initiatieven in Venray, zonder daarbij op de voorgrond te treden. Als ondernemer was hij actief in het familiebedrijf Nelipak, dat mede door zijn ouders is opgericht. Onder de leiding van Frank Nelissen werd Nelipak een toonaangevend bedrijf op het gebied van thermoforming, kunststof dat met behulp van warmte in vormen wordt geperst. Nelipak Verpakkingsindustrie specialiseerde zich in het hygiënisch verpakken van medische materialen en heet nu Nelipak Healthcare Packaging.

Daarnaast vond hij het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met techniek. Daarvoor onderhield hij contacten met onderwijsinstellingen en arbeidsmarktorganisaties. Ook werd het bedrijf regelmatig opengesteld voor de manifestatie Kies Techniek. Als lid en voorzitter van de Industriële Club Venray e.o. zette hij zich altijd in als initiator en promotor van gemeenschappelijke activiteiten, zoals bijvoorbeeld de revitalisering van het bedrijventerrein Smakterheide. Behalve als ondernemer is Nelissen op tal van terreinen maatschappelijk actief. Samen met onder andere zijn broer Ton zit Frank Nelissen in het bestuur van het Nelissen Smit-fonds. Dit in 1990 door hun ouders opgerichte fonds zet zich onder meer in voor instellingen met een culturele, historische of charitatieve achtergrond.

Als voorzitter van de Stichting Stadspark zet hij zich sinds 1990 in voor het behoud van het gebied rond de Grote Kerk en het gemeentehuis tot en met het St. Annaterrein. Sinds 2010 is hij beschermheer van Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan Venray. Hij fungeert als vraagbaak en is de inspirator achter diverse bestuurlijke beslissingen. Logeerhuis Kapstok is een initiatief dat mantelzorgers van dementerende ouderen ondersteunt door degene die zorg nodig heeft bij hen te laten logeren. Hij is jarenlang op verschillende manieren een stille sponsor geweest. Zo maakte hij tijdens de herdenking van 70 jaar bevrijding een expositie voor de hulpacties van Haarlem voor Venray mogelijk. Het bedrijf van de familie komt oorspronkelijk uit Haarlem. Bij het 6 x 11-jarig jubileum De Piëlhaas was hij met zijn bedrijf gastheer van het feest. Sinds 2011 is Frank als senator betrokken bij De Piëlhaas. Naast deze activiteiten was hij van 2002-2007 bestuurslid van het Sint-Nicolaasgilde en is hij sinds 1980 lid van de Rotary Club Venray. Ook is hij betrokken bij Klassiek op locatie.

Foto: Hoedemaekers Venray.