Kinderen van de Beekweg.
Kinderen van de Beekweg. Oude foto

Kinderen Beekweg

Venray | Het gedeelte van de Noordsingel tegenover de Hoge Beek heette vroeger de Beekweg. Het was een kinderrijke buurt.

De vijf families die hier woonden, telden bij elkaar meer dan veertig kinderen, die altijd samen speelden en ravotten. Op een goede dag kwam buurman De Jong met een fotocamera op de proppen en de kinderen die op dat moment buiten aan het spelen waren, werden op de gevoelige plaat vastgelegd.

Buurman De Jong kwam uit Utrecht en was een vakman op het gebied van betonemaille, een harde en gladde muurafwerking die in de jaren vijftig veel werd toegepast. Stukadoorsbedrijf Janssen was hierin gespecialiseerd, maar vakmensen waren schaars. Daarom werd iemand van buiten Venray aangetrokken. Janssen liet voor hem een noodwoning bouwen in de tuin van 'Grad van d'n Ellestieke' en deze noodwoning heeft daar jaren gestaan. Bovenstaande foto is van omstreeks 1950. Enkele kinderen van deze groep zijn intussen al overleden.

Staand v.l.n.r.: Riek Ponjee; Til Ponjee; Piet van Els; Jo Beerkens; Gerrit Ponjee; Jan Ponjee; Martien van Els; Gerrit de Jong (uit Utrecht). Geknield v.l.n.r.: Toos van Els; Oda Beerkens; Paula de Jong (logeetje uit Utrecht); Louis Ponjee; Annie Beerkens. Zittend v.l.n.r.: Loes Ponjee; Maria Ponjee; Cockie de Jong; Maria Beerkens; Annie van Els.

Foto: Priv├ęcollectie Twan van Els. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien. Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.