Informatieavond biologisch boeren

Horst | De SP-werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg houdt op maandag 7 maart vanaf 20.30 uur een informatieavond over biologisch, kleinschalig of minder intensief boeren in Noord-Limburg.

Met de informatieavond vraagt de werkgroep voor de regio Noord-Limburg meer ruimte en aandacht voor alternatieve vormen van landbouw: bijvoorbeeld biologisch, kleinschaliger, extensiever en/of meer regionaal gericht. Daarvoor zijn ondernemers (Annet Harberink en Twan Linssen), beleidsmakers (wethouder Vostermans van de gemeente Horst aan de Maas) en grondeigenaren (Limburgs Landschap) uitgenodigd om als panel hun licht te laten schijnen op de mogelijkheden in de regio. De avond wordt afgesloten met het schetsen van een plan van aanpak. De gespreksleiding is in handen van filmmaker Wiek Lenssen. De avond vindt plaats in 't Gasthoês aan de Gasthuisstraat 25 in Horst.


De Keg trekt aan de bel

venray | Leerlingen van jenaplanschool De Keg in Venray gaan op donderdag 10 maart, samen met 21 andere basisscholen in Nederland, een poging doen om in het Guinness Book of Records te komen.

Ruim 2550 kinderen gaan naar Safaripark De Beekse Bergen om samen 'aan de bel te trekken': een minuut lang vragen deze kinderen aandacht voor leeftijdsgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Het initiatief ligt bij het Lilianefonds, dat De Keg heeft uitgenodigd hieraan mee te doen. De uitnodiging hebben ze te danken aan het feit, dat ze al jaren zo betrokken meegedaan hebben aan deze actie. Er is een videoclip gemaakt van het speciaal gecomponeerde liedje Herrie op het plein. De kinderen gaan dit lied op 10 maart meezingen bij de officiële opening. Speciale gasten zijn Gaston Starreveld, Tako Rietveld en Wijnand Stomp, de crew van de videoclip, waaronder actricenSonia Eijken. Wijnand Stomp gaat invulling geven aan het educatieve gedeelte en daarna mag het schoolreisje in het park beginnen. Het grootste educatieve schoolreisje ooit is dan een feit en jenaplanschool De Keg is wereldrecordhouder met een vermelding in het Guinness Book of Records.


Gezond leven met diabetes

Beugen | Ter gelegenheid van de Nationale Diabetesdag houdt het diabetesteam van Maasziekenhuis Pantein een informatiemarkt over diabetes.

Deze vindt plaats op zaterdag 19 maart van 10.00 tot 16.00 uur in het atrium van Maasziekenhuis Pantein. De informatiemarkt is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Verschillende fabrikanten en leveranciers van diabeteshulpmiddelen zullen aanwezig zijn.

Ook bieden diverse ondernemers hun informatie aan. Daarbij staan een aantal thema's centraal: beweging, voetzorg en gezonde voeding bij diabetes. Voor de eigen patiënten heeft het team een extraatje.

Mensen die bij het diabetesteam onder behandeling zijn, hebben een uitnodiging ontvangen om op deze dag gratis hun bloedglucosemeter te laten controleren.


Janne Schra trapt tour af in Venray

Venray | Janne Schra gaat op tournee door Nederland. Ze trapt haar tour af in Venray tijdens de eerste editie van de concertavond Anno Live op zaterdag 2 april.

Dit evenement wordt in samenwerking met Anno'54 gehouden door Marc Gommans, Etan Huijs en Joep Gielens. Schra begon haar muzikale carrière in 2006 met de band Room Eleven.

In 2011 ging ze verder onder de naam Schradinova, nam een album op en speelde samen met muzikanten als Solomon Burke, Kyteman en Torre Florim.

In 2013 ging Schra verder onder haar eigen naam. Met weer een nieuw album op zak speelde ze voor uitverkochte clubzalen in Nederland. Haar vijfde album Ponzo, de tweede onder haar eigen naam, is geproduceerd door Torre Florim en bij hen thuis opgenomen.

Het verscheen in februari 2015, waarna het verderop in het jaar nominaties in de wacht sleepte voor een 3voor12 award en een Edison. Haar muziek klinkt vaak jazzy en melancholisch, ze wordt geroemd om haar loepzuivere stem en geldt als een van de beste zangeressen van Nederland.

Ze gaat tijdens de eerste editie van Anno Live het podium delen met een groot nederpoptalent, Charl Delemarre, en zangeres met roots in de regio Loes Swinkels met haar band.

Kaarten voor dit optreden van zangeres Janne Schra zijn te reserveren via anno-live@outlook.com. Anno Live begint om 19.30 uur in Anno'54 aan de Raadhuisstraat 6 in Venray.