Afbeelding
Foto: ron koenen

Nieuwe namen Jera On Air

Ysselsteyn | Aan de steeds langer wordende lijst van bands die op 24 en 25 juni op het Jera On Air-festival in Ysselsteyn spelen, zijn weer een aantal nieuwe namen toegevoegd.

Pennywise, The Amity Affliction en August Burns Red krijgen gezelschap van onder andere Thy Art is Murder, Zebrahead (foto) en Bury Tomorrow. De Australiƫrs van Thy Art is Murder timmerden het afgelopen decennium aan de weg met hun harde deathcore. Het tweede album van de band, dat de titel Hate meekreeg, was het eerste deathcore-album ooit dat de toonaangevende hitlijsten in hun thuisland bestormde. De Amerikaanse punkband Zebrahead heeft in 2014 al op het podium van Jera On Air gestaan.

Deze band brengt onder meer de klassieker Playmate of the Year. Vanuit Southampton komt ook Bury Tomorrow richting Ysselsteyn. Onlangs verscheen het vierde album van de band met de titel Earthbound.

Naast bovengenoemde bands kunnen de bezoekers zich ook verheugen op de komst van This is Now, de Eindhovense punkers van Call it Off, For I Am King en Frank Carter & the Tattlesnakes.

Voor informatie en ticketverkoop zie www.jeraonair.nl.


Funpop in Horst

Horst | Op het evenemententerrein Kasteelpark Ter Horst in Horst wordt op zaterdag 28 en zondag 29 mei de 20e editie van Funpop gehouden.

Funpop is een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, hun familie, vrienden en bekenden en wordt jaarlijks bezocht door ruim 6000 bezoekers uit geheel Nederland.

Dit jaar betreden Jan Smit, Wolter Kroes, Corry Konings, Ali B, The Kik, Martijn Fischer, Thomas Berge, Gers Pardoel, Fabrizio, De Boem Box Band, Da Ma Zoeƫ, Fezz, en The Guilty Six het podium.

Naast genieten van de muziek kunnen de bezoekers zich laten schminken, knutselen, dansen in een dance tent of worden vermaakt door diverse theaterfiguren.

Op zondag wordt de strijd om de Funfactor gestreden. Welke bezoeker met een verstandelijke beperking is het grootste muzikale talent van dit jaar?

De online kaartverkoop is van start gegaan. kijk voor meer informatie op www.funpop.nl.