Afbeelding
Foto: ron koenen

Leerlingen
St. Oda in debat

Ysselsteyn | Maandag woonden de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool St. Oda in Ysselsteyn bij OJC Jera '70 een vergadering van de dorpsraad bij. En niet alleen dat, ze debatteerden ook mee over de stelling die zij als groep gekozen hadden.

De leerlingen deden dit in het kader van het nieuwe project Jeelo. Dit is een nieuwe vorm van wereldoriƫntatie.
Eerst kwamen er ook leerlingen van het Willibrordus College op school om de leerlingen te leren debatteren.

Eerst was groep 8 aan de beurt met het idee 'Meer prullenbakken in Ysselsteyn'. Ze vertelden onder meer dat dit beter is voor het milieu, ook kregen ze een filmpje te zien over een prullenbak met een grappig geluidje, waaruit bleek dat de mensen dan meer afval in de bakken gooiden.

Daarna mochten mensen van het bestuur en mensen uit de zaal ook nog even reageren en vragen stellen.

Vervolgens was groep 7 aan de beurt met de stelling 'Meer natuur in Ysselsteyn'. Dit is volgens de leerlingen beter voor het milieu en natuurvriendelijk voor de mensen.

Ze wilden ook meer speelplekken voor kinderen. Ook hierna mochten mensen van het bestuur en mensen uit de zaal reageren en vragen aan hen stellen. Tot slot sprak de voorzitter nog even met de kinderen over de kermis en de plaatsing hiervan. Voor de kinderen werd de vergadering afgesloten met ranja en cake.

De leerlingen zijn een leuke en leerzame ervaring rijker.