Controles op landbouwverkeer

Venray | Het Team Verkeer van de politie in Limburg voert in de komende maanden gedurende het zaai- en het oogstseizoen verscherpte controles uit gericht op landbouwverkeer en motorvoertuigen met beperkte snelheid.

Dit gebeurt in verband met de aanhoudende geconstateerde overtredingen op het gebied van snelheid, scherpe en of uitstekende delen, slecht of niet afgedekte lading, verlichting en andere gevaarlijke zaken aangaande landbouwvoertuigen en of MMBS (bijvoorbeeld graafmachines, bulldozers etc). In het najaar van 2015 zijn er door het Team Verkeer tientallen waarschuwingen uitgedeeld tijdens preventieve controles gericht op het landbouwverkeer. Het grootste knelpunt blijkt te zitten in de maximumsnelheid voor tractoren, 25 km/uur. Hierop zal dus extra scherp gecontroleerd gaan worden.


Handelsmissie wethouder

Venray | Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray gaat in april met een handelsdelegatie op bezoek in de deelstaat Beieren. De missie staat onder leiding van minister Ploumen van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking.

De missie richt zich specifiek op de sectoren high tech systems & materials, automotive, medische technologie, logistiek en agrofood. Deelname biedt de mogelijkheid om de markt in dit deel van Duitsland te verkennen, nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten aan te halen. Zeker voor de sectoren logistiek en grofood maar ook voor de automotive liggen er links met de Venrayse en regionale economische structuur.

Specifiek voor de agrofood heeft Venray de afgelopen jaren een belangrijke stimulerende rol gespeeld bij de totstandkoming van een platform van ondernemers dat zich onder de naam 'Eiwitrijk' bezighoudt met de eiwitinnovatie in de sector. Ook de komende jaren zal Venray op het gebied van de agrarische innovatie binnen de regio een leidende rol spelen en daarmee een substantiële bijdrage leveren aan de invulling van de Greenportcampus.

Wethouder Loonen verwacht een succesvolle missie.

"Duitse bedrijven en instellingen op het gebied van de agrofood zijn op zoek naar nieuwe producten, productietechnieken, afzetmarkten en partners waarmee ze kunnen samenwerken. Het is voor mij zonneklaar dat onze gemeente en onze regio in dat opzicht veel te bieden heeft."

De handelsmissie vindt plaats van 12 tot 14 april 2016. Tijdens die dagen worden Nürnberg en München bezocht.