Schieten, passen, dribbelen, partijtjes, alles komt aan bod tijdens het voetbalkamp.
Schieten, passen, dribbelen, partijtjes, alles komt aan bod tijdens het voetbalkamp. Foto:

Tweede voetbalweek Venray

Venray | De jeugdafdeling van SV Venray houdt in de week van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september voor de tweede keer een voetbalweek. Tijdens de Venrayse voetbaldagen op sportpark De Wieën kunnen kinderen van zes tot en met veertien jaar opnieuw deelnemen aan vijf dagen voetbalplezier. De organisatie van de week is in handen van de jeugdcommissie van de Venrayse voetbalvereniging.

Door Henk Lammen

In 2015 hield SV Venray in navolging van voetbalkampen in de regio voor de eerste keer dit evenement op sportpark De Wieën. Het werd meteen een doorslaand succes, zegt technisch jeugdcoördinator Leon Vievermans. Twee weken na de bekendmaking van het evenement stond de teller al op 40 deelnemers. "Als organisatie waren we met uiteindelijk 87 deelnemers heel tevreden. Zeker gezien het feit dat we laat waren begonnen met de inschrijving. De voorbereidingstijd is nu een stuk langer, want ouders kunnen hun kinderen nu al inschrijven. Met de ervaring die we vorig jaar hebben opgedaan en de langere voorbereidingstijd, zijn we ervan overtuigd dat de tweede editie een evenement wordt dat de kinderen niet zullen vergeten."

In de schoolvakantie kunnen kinderen in de leeftijd vanaf de F-categorie (vanaf 6 jaar) tot en met de C-categorie (t/m 14 jaar) terecht op de Venrayse voetbalvelden voor een voetbalweek waarbij plezier beleven hoog in het vaandel staat. De basis voor het tweede voetbalkamp is gelijk aan vorig jaar. Vievermans: "De eerste opdracht die we ons als organisatie hebben gesteld is dat we kinderen vijf dagen voetbalplezier bieden. Want plezier hebben aan het mooiste spelletje dat bestaat, staat voor ons voorop. En de tweede doelstelling is uiteraard dat de kinderen ook iets leren. De prestatieve jeugdtrainers van de vereniging zijn tijdens de week dan ook aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens de voetbalonderdelen."

De vijf voetbaldagen beginnen om 09.00 uur en duren tot 16.00 uur. In de ochtenduren ligt de nadruk vooral op techniek en voetbalvaardigheden. Na een gezonde lunch tussen de middag wordt het programma vervolgd, waarbij de nadruk op spelvormen ligt. "De kinderen zijn vijf dagen lang, iedere dag alleen maar met voetbal bezig. Het is echt genieten geblazen. Nieuw is dat we voor de deelnemende keepers een apart programma presenteren. Het keepersvak is natuurlijk in de voetbalsport een heel specifiek onderdeel, vandaar dat we gekozen om hiervoor ook specialisten in te zetten."

De prijs voor de voetbalweek bedraagt 105 euro. Daar zijn bij inbegrepen een compleet tenue (shirt, short en sokken), een bal, een lunch tussen de middag en tussendoortjes (drankjes en hapjes). Vievermans hoopt in de laatste dagen van augustus en de eerste van september nog meer kinderen te mogen verwelkomen op sportpark De Wieën. "We zijn als voetbalvereniging heel trots op onze accommodatie. Het is een ideale uitvalsbasis voor een voetbalkamp. We mikken dit jaar op 150 deelnemers, dat is meteen ook het maximum, want de kwaliteit mag beslist niet ten koste gaan van de kwaliteit. De deelnemende kinderen en hun ouders hebben recht op een week met veel voetbalplezier, maar vooral ook dat er door ons kwaliteit wordt geboden. Dat zijn we naar hen toe verplicht." Leon Vievermans is er dan ook van overtuigd dat het tweede voetbalkamp van SV Venray een succes wordt. "Dit is waar we als vereniging voor staan. Kinderen met plezier laten sporten, maar ze ook de beginselen van de voetbalsport bijbrengen. Dit plaatje kan alleen dankzij de hulp van de vele leden die tijdens de week, maar ook in de voorbereiding, in de weer zijn met de organisatie. Zonder al die vrijwilligers is het onmogelijk om een voetbalkamp van die omvang te realiseren."

Aanmelden voor het voetbalkamp kan via de website van de Venrayse voetbalvereniging: www.svvenray.nl