Afbeelding
Foto: ron koenen

Belangrijkste boek van Marit

Venray | Elke maand vraagt de bibliotheek in Venray een (on)bekende inwoner om zijn/haar belangrijkste boek te introduceren. Dit in het kader van 2016 jaar van het boek. Voor Marit Brugman is dat Harry Potter en de gevangene van Azkaban.

"Ik ben altijd al een beetje een Harry Potter-gek geweest. Ieder jaar met kerst stond het nieuwste boek van J.K. Rowling bovenaan op mijn lijstje", aldus Marit.

"Toen de eerste film uitkwam, bleek dat de hoofdrolspelers ongeveer even oud waren. Voor mij is de Harry Potter reeks een belangrijk onderdeel geworden van mijn jeugd. We groeiden met elkaar op, zo voelde het een beetje. Het lezen van de boeken vond ik geweldig. Ik verbaasde me over de meest fantasierijke snufjes en gekkigheden van de tovenaarswereld en kon me helemaal laten meeslepen door het spannende verhaal."

Harry Potter is echter niet zomaar een kinderboek. Volgens Marit is de invloed die de boekenreeks heeft gehad op onze wereld, terwijl het boek juist over een onwerkelijke wereld gaat, groot.

Zo bestaat er tegenwoordig een heus WK Zwerkbaltoernooi, is de immens populaire hype 'Bean Boozled Challenge' gebaseerd op de snoepjes 'smekkies' uit het boek en heeft het Kings Cross Station in Londen het fictieve 'platform 9 3/4' tot uiting gebracht.

"Voor mij is het derde boek mijn favoriet, voor een groot deel door het karakter Sirius Zwarts. Maar daar moet ik natuurlijk niet teveel over kwijt, want er zijn altijd nog mensen die het boek niet gelezen hebben!"

Alle boeken van Harry Potter zijn te leen bij de bibliotheek in Venray.


IQuizut! in Meerlo

Meerlo | In 't Brugeind in Meerlo wordt op de zaterdagen 12 en 19 maart de eerste Meerlose dorpsquiz gehouden onder de noemer IQuizut!

Onder meer de volgende categorieƫn gaan de revue passeren: Oranje boven, Meerlose ondernemers, wereld- & Mieƫlders nieuws, muziek en Meerlo vroeger. De afsluitende feestavond en prijsuitreiking wordt gehouden op zaterdag 19 maart in zaal 't Brugeind.

Tijdens deze avond is er een optreden door Green River. Deze band speelt onder andere covers van Eric Clapton, David Bowie, Herman Brood, Fleetwood Mac, Pink Floyd en Gary Moore.

De avond is gratis toegankelijk, ook voor niet-deelnemers. Inschrijven kan tot 6 maart via www.iquizut.nl of bij Ton Arts aan De Kievit 4.