Wandeltocht Natuurvrienden

Merselo | Wandelsportvereniging De Natuurvrienden uit Merselo houdt op zondag 13 maart de derde winterserie wandeltocht.

De wandelaars starten en finishen in café Den Tommes aan het Grootdorp 40 in Merselo. De afstanden: 5-10 km (start 8.00 tot 13.00 uur), 15-20 km (start 8.00 tot 12.00 uur) en 30 km (start 8.00 tot 9.30 uur). Vanuit het startlokaal loopt de tocht door enkele buurtschappen van Merselo naar de uitgestrekte bossen in de omgeving. Afhankelijk van de te lopen afstand voert de tocht door het gebied de De Kuulen in Vredepeel. Verder loopt de tocht door Siberië, dat bij het dorp Overloon behoort. In het gebied Het Zwarte Water is de wagenrust. De tocht leidt verder naar de Ballonzuilbossen om uiteindelijk via de Hansenberg en het Venrays broek in het buurtschap Beek terecht te komen. Via de Merseloseweg voert de tocht terug naar de finish in Merselo. Op de rustplaatsen zijn dranken en broodjes verkrijgbaar.


Popronde Venray

Venray | De Popronde is een landelijk reizend muziekfestival in Nederland. Dit jaar vindt het festival plaats in 41 steden door het hele land, beginnend in Nijmegen op 15 september en eindigend in Amsterdam op 26 november.

De Popronde is gratis toegankelijk voor het publiek. Sinds 1994 is de Popronde een nationale kweekvijver van talent, het festival presenteert bands die er toe (gaan) doen! Aankomend jaar vindt de Popronde voor het eerst in haar geschiedenis óók in Venray plaats op zondag 20 november. Op de Popronde treden in horecagelegenheden, diverse podia en aansprekende locaties in het centrum van elke stad opkomende bands en acts op. Uit de aanmeldingen worden circa 135 artiesten en bands geselecteerd. Deze zijn niet gebonden aan een genre. Van (neder)pop, hiphop, dance, gitaarpop, rock, jazz, funk tot (akoestische) singer-songwriters toeren vele bands mee met de Popronde.

Bands die nu zijn doorgebroken en bekend zijn bij een groter publiek zoals Racoon, Chef'Special, Blaudzun, Kensington, Dotan, De Staat en Mister and Mississippi toerden, voordat ze nationaal doorbraken mee met de Popronde. Ook dit jaar zitten er zeker weer bands van dat kaliber in de selectie. Horecagelegenheden die interesse hebben in deelname aan Popronde Venray en mee willen profiteren van het hoge verwachte bezoekersaantal op 20 november, wordt in onderling overleg met de coördinator van Popronde Venray de keuze voor een of meerdere bands of artiesten gemaakt. De organisatie van de Popronde draagt de muziek aan, in nauw overleg tussen de coördinator en de deelnemende locatie(s) worden hieruit geschikte bands/artiesten gekozen. De deadline voor de programmering is zondag 9 oktober.


Solisten- en ensemblefestival

Merselo | FMV houdt namens fanfare St. Oda Merselo-Vredepeel op zaterdag 5 en zondag 6 maart het jaarlijkse solisten- en ensemblefestival in zaal Het Anker aan het Grootdorp 73 in Merselo. Gedurende beide concoursdagen worden ongeveer 130 optredens gegeven door harmonieën, fanfares en muziekverenigingen uit de gemeente Venray. Het programma op zaterdag: van 13.30 tot 17.15 uur optreden blazers, 17.45 tot 22.30 uur optreden slagwerkers en zondag van 12.45 tot 21.00 uur optreden blazers. Deelnemende verenigingen: Muziekvereniging De Peelklank Ysselsteyn, harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide, MMSK St. Petrus'Banden Venray, Koninklijke Harmonie Euterpe Venray, fanfare Dorpsklank Castenray, fanfare St. Oda Merselo, muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo, harmonie Sub Matris Tutela Oostrum, muziekvereniging O.L. Vrouwe Gilde Holthees-Smakt, fanfare Concordia Wanssum en fanfare Moed en IJver Blitterswijck.