Vanaf links de trainers Bowie Swinkels, Rik Geurts en Jordy Wismans.
Vanaf links de trainers Bowie Swinkels, Rik Geurts en Jordy Wismans. Foto: Henk Lammen

'Invest to become the best'

Venray | Door knieproblemen moest Rik Geurts al op jonge leeftijd zijn actieve voetbalcarrière beëindigen. Als voetbaltrainer vond en zocht hij een nieuwe uitdaging. Sinds kort heeft hij aan zijn passie voetballen een nieuwe dimensie toegevoegd, een eigen voetbalschool: Voetbal Invest.

Door Henk Lammen

Voetbalscholen, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedere stad, of soms wel dorpje, heeft enthousiaste voetbalmensen die een graantje willen meepikken van de hype en een eigen voetbalschool beginnen. De 26-jarige Rik Geurts wil zich met Voetbal Invest profileren als een innovatieve voetbalschool, zonder de bestaande voetbalverenigingen onder de duiven te schieten. "Voetbal Invest is aanvullend op de trainingen en wedstrijden van de spelers bij de verenigingen. Spelers krijgen de mogelijkheid om zich via extra trainingen te ontwikkelen als voetballer. We willen innovatief zijn en willen de deelnemers meer bieden dan een alledaagse voetbaltraining." Zo werkt Voetbal Invest met SmartGoals, uitgeroepen tot winnaar van de Nationale sportinnovatie in 2015. "Trainen met SmartGoals is niet alleen heel erg leuk voor de kinderen maar vooral ook erg leerzaam. Het zijn een soort lichtgevende pionnen, als je door de pionnen rent, passt of schiet dan gaat er bij een andere set pionnen weer een lampje branden. Hierdoor krijg je hele dynamische trainingen waar spelers continue moeten kijken en daarop moeten anticiperen, zo creëer je dus optimale omstandigheden, zodat spelers zich kunnen ontwikkelen in overzicht, en krijgen ze inzicht in het voetbalspelletje", legt de jonge ondernemer uit Venray uit.
Rik Geurts is al enkele jaren actief als trainer bij de jeugdelftallen van SV Venray. Na twee seizoenen de D1 van de Venrayse voetbalvereniging te hebben getraind, is hij op dit moment trainer van de B1. Zelf zal hij ook actief aan de slag gaan als trainer van Voetbal Invest. "Voetbal Invest heeft trainers die al de nodige ervaring hebben als jeugdtrainer, maar bovenal, wat erg belangrijk is, hebben al onze trainers een passie voor voetbal. Wij staan op met voetbal en gaan er weer mee naar bed", aldus de voetbalman in hart en nieren. Bij Voetbal Invest zijn voetballertjes welkom van 6 tot en met 14 jaar oud, ongeacht niveau en club. Geurts: "Wij hebben trainers die spelers van allerlei niveaus aanwijzingen kunnen aanreiken waardoor het spelertje groeit. Onze slogan is Invest to become the best. Iedereen kan op zijn eigen niveau de beste worden en het maximale uit zichzelf halen." Behalve Geurts zijn ook Jordy Wismans en Bowie Swinkels actief betrokken als trainer, ze zijn respectievelijk trainer van de F1 en E1 van SV Venray. De trainingen bij Voetbal Invest worden hoofdzakelijk afgewerkt op de woensdagmiddag als alle basisschoolleerlingen vrij hebben. Ook biedt Voetbal Invest trainingen aan op zondagochtend.
De laatste jaren worden er steeds meer voetbalscholen opgericht door het hele land. Met een stuk veld en een aantal trainers en materialen kom je al heel ver. Geurts geeft echter aan dat Voetbal Invest anders is. "De laatste tijd zijn voetbalscholen niet altijd positief in het nieuws geweest, zo hebben veel scholen connecties met zaakwaarnemers, dit is bij Voetbal Invest niet het geval. Wij beloven dat we spelers beter kunnen maken, dit doen we middels het aanbieden van leuke, innovatieve trainingen onder leiding van professionele trainers. Als je als spelertje plezier hebt en goed je best doet dan word je een betere voetballer bij ons, daar ben ik van overtuigd". SV Venray is gastheer van de trainingen, alle jonge spelertjes zijn echter welkom. Geurts: "We hopen juist dat ook de kinderen uit de kerkdorpen de weg naar ons weten te vinden. Wat is er leuker dan dat spelertjes van clubs als Leunen, Merselo, Ysselsteyn, Oostrum, SVOC'01 en SV United samen met elkaar voetballen en elkaar leren kennen."
De trainingen van Voetbal Invest starten vanaf 16 maart, er wordt een pakket aangeboden voor tien woensdagen of voor tien zondagen. Voor meer informatie/inschrijven: website www.voetbalinvest.nl.