Afbeelding
Foto: ron koenen

Bouw Vitelia vordert gestaag

Wanssum | De bouw van de grondstoffen op- en overslag in de haven van Wanssum van Coöperatie Vitelia vordert gestaag. De opvallende 'Vitelia'-toren krijgt steeds meer vorm, inhoud en hoogte.

Met de realisatie van de grondstoffen op- en overslag in de haven van Wanssum kan Vitelia inspelen op de veranderende en toekomstige behoefte in de regio.

"De regio Venray kent als het 'Eiwitrijk' een hoogwaardige productie van vlees, melk en eieren. Dit vergt een efficiënte toelevering van voeders en grondstoffen waarmee Vitelia investeert in het toekomstperspectief van zijn leden, de regio en daarmee in een duurzame toekomst voor Vitelia", zegt directeur Stefan Kiuijpers.

Door aanvoer per schip kan Vitelia op een efficiënte manier grondstoffen op- en overslaan en de voerfabrieken in Oirlo en Ysselsteyn en eventuele derden bevoorraden.

"Dit verlaagt tevens de verkeersdruk in deze dorpen doordat grondstoffen 'just in time' aangevoerd worden en niet meer van heinde en verre aankomen. Ook worden grondstoffen rechtstreeks vanaf het water naar de klanten geleverd. Naast voordelen op kwaliteit, efficiency, inkoop en kosten wordt ook het milieu gediend doordat vele transportkilometers van de wegen verdwijnen." Via het 60 meter hoge silogebouw vinden zo'n 350.000 ton grondstoffen via Wanssum hun weg in de regio, waarmee volgens Kuijpers 'een belangrijke impuls wordt gegeven aan de havenontwikkeling in Wanssum en het Eiwitrijk'.

"Deze langetermijnvisie en investering in de op- en overslag zijn van wezenlijk belang om het toekomstperspectief van Vitelia te kunnen waarborgen. Een investering waar wij, maar ook volgende generaties, de vruchten van kunnen plukken.' De bouw zal naar verwachting in september 2016 zijn afgerond.

In het Peel en Maas Journaal werd vrijdag aandacht besteed aan de bouw. Deze reportage terugkijken kan via de website en de Facebookpagina van Peel en Maas.


Rommelmarkt in Oostrum

Oostrum | Harmonie Sub Matris Tutela houdt op zondag 6 maart de jaarlijkse rommelmarkt in D'n Oesterham aan de Watermolenstraat in Oostrum.

De opbrengst is bestemd voor onderhoud en aanschaf van instrumenten en uniformen. De markt duurt van 11.00 tot 13.00 uur.