Roparun met team Overloon

Overloon | Running Team Overloon neemt deel aan de Roparun met als doel geld inzamelen voor Stichting Roparun. Het ingezamelde geld komt ten goede aan zowel kinderen als volwassenen met kanker.


De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, van Parijs naar Rotterdam, die van 14 tot en met 16 mei 2016 voor de 25e keer wordt georganiseerd. In minder dan twee dagen wordt meer dan 500 kilometer hardgelopen.

Running Team Overloon zal met 8 hardlopers uit Overloon aan de start verschijnen, ondersteund door een team van 15 personen uit Overloon. Het team wil graag zo veel mogelijk geld inzamelen. Hiervoor organiseren de leden komend weekend een aantal activiteiten.

Op vrijdagavond 26 februari treedt de nieuwe band Afslag 7 op in partycentrum Bos in Overloon. De (drank)opbrengsten van de avond komen ten goede aan de Roparun. Op zondag 28 februari vindt een goederen- en dienstenveiling plaats, wederom bij partycentrum Bos. Doneren kan eenvoudig via de website van Roparun (www.roparun.nl/steun-ons/doneren).

Voor meer informatie kijk op de websites www.runningteamoverloon.nl en www.roparun.nl.


Vermoeidheid bij borstkanker

Beugen | De Borstkankervereniging Nederland houdt op vrijdag 4 maart samen met de mammacareverpleegkundigen van Maasziekenhuis Pantein een inloopbijeenkomst voor (ex) borstkankerpatiënten en hun naasten.

Het thema dat in deze bijeenkomst centraal staat is vermoeidheid. De behandeling van borstkanker kan heel ingrijpend zijn. In deze periode moet de patiënt alles maar ondergaan. Pas als alles achter de rug is, kan de verwerking beginnen. Dit kan ervoor zorgen dat u erg moe bent. Het kan lastig zijn dit aan de omgeving duidelijk te maken. Niet iedereen wil begrijpen dat u werkelijk zo moe bent. De Borstkankervereniging wil deze ochtend die duurt van 9.30 tot 11.30 uur in gesprek gaan met patiënten en ex-patiënten over vragen als: Waar komt de vermoeidheid vandaan? Hoe kan ik ermee omgaan? Wat kan ik zelf doen? Wie kan mij helpen? Naast het thematische gedeelte met aandacht voor vermoeidheid bij borstkanker, is er ruimte voor lotgenotencontact.

Verder kan er worden kennisgemaakt met Borstkankervereniging Nederland. Wat kan de vereniging betekenen als u geconfronteerd wordt met de diagnose borstkanker? De bijeenkomst vindt plaats in het vergadercentrum op de begane grond van het Maasziekenhuis. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.


Venrode Voices

Vijftig vrouwen zingen popsongs, musicals en ballads.

De volgende repetitie is op woensdag in zaal Thielen van 20.00 tot 22.00 uur. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zin om mee te zingen, meer weten over het popkoor of een optreden boeken? Bezoek www.venrodevoices.nl of neem contact op met Karin Lucassen via e-mail secretariaat@venrodevoices.nl.

Venray's Mannenkoor

Repetities donderdagen 25 februari en 3 maart om 19.30 uur in De Witte Hoeve. Zondag 3 april talentenconcert Show your talent.

Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl, telefoon 06-38252819. Mannen die lid willen worden, kunnen altijd vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Den Hoender

Het programma van deze week in Den Hoender. Donderdag 25 februari 14.00 uur koersbal VVO Noord-West, 19.30 uur tweede kaartavond. Maandag 29 februari 20.00 uur clubavond sjoelclub Den Hoender. Dinsdag 1 maart 13.30 uur bridgen, 19.00 uur countryline/danscollectief Venray.

Woensdag 2 maart 9.30 uur internationale dans, 11.00 uur qigong bewegen, 13.00 uur internationale dans/danscollectief Venray, 14.00 uur countryline/danscollectief Venray, 14.00 uur handwerken handwerkgroep Den Hoender, 18.30 uur countryline/danscollectief Venray, 20.00 uur gezelschapsdansen/danscollectief Venray.

Kienen Wijk Zuid

In het wijkgebouw aan de Beukenlaan 4 in Venray wordt op vrijdag 26 februari vanaf 20.00 uur een kienavond gehouden.

Lourdesreis 2016

Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 20 tot en met 28 mei met de bus, en van 22 tot en met 27 mei en van 7 tot en met 12 september met het vliegtuig naar Lourdes. Dit zijn medisch verzorgende reizen en zijn geschikt voor jonge en oude, zieke en gezonde mensen. Lourdesgroep Maas en Peel reist onder de vlag van de Organisatie Limburgse Bedevaart. Meer informatie is verkrijgbaar bij Cristien Goumans via telefoon (0478)636676, 06-23532814 of kijk op www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.

Op 't Nipperke

Programma verenigingswijkgebouw Op 't Nipperke. Maandag 29 februari 19.30 uur Shuffle Rock countrydansgroep. Dinsdag 1 maart 10.45 uur volksdansen, 13.30 uur wandelen, 13.30 uur soosmiddag met kaarten en sjoelen, 18.00 uur Ton Toon djembe voor kinderen, 20.00 uur Ton Toon djembe voor volwassenen. Woensdag 2 maart 10.00 uur koersballen, 19.30 uur Green River countrydansgroep. Donderdag 3 maart 9.30 uur gymnastiek voor ouderen, 19.30 uur Inloopavond met onder andere kaarten. Zaterdag 5 maart 9.30 uur kienen. Zaalis open om 18.45 uur.

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 26 februari oud papier op in De Brabander en Veltum. Bij De Brabander ook de Overloonseweg grenzend aan die wijk. Om 9.00 uur wordt begonnen met het ophalen. Voor Veltum betreft het de straten Langstraat/Hoebertweg, Weg in den Berg, Kempweg en Westsingel. Hier start het inzamelen om 13.00 uur. Het papier graag tijdig en gebundeld aan de straatkant gereedzetten.