Afbeelding
Foto: ron koenen

Danseressen op het podium

Ysselsteyn | DV Peel•Dancers uit Ysselsteyn nam afgelopen zondag met succes deel aan het toernooi van de Bekse Klinkertjes in Overloon.

De dag begon goed met een tweede plaats voor het showduo Sanne Bruijnseels en Elke Lemmens met 216 punten. Anne Konings behaalde in de klasse gardesolo junioren een derde plaats met 244 punten. De garde minioren Flair (meiden van 5 tot en met 7 jaar) namen voor het eerst deel aan een toernooi en werden meteen derde met 191 punten. Garde junioren Divine bekroonde werken van hard trainen met een fraaie derde plaats met 229 punten. Het showduo hoofdklasse Linsey Xhofleer en Anke Fleurkens sloten het ochtendprogramma af met 261 punten en een eerste plaats.

In het middagprogramma begon Esther Konings in de categorie garde solo jeugd en werd negende met 258 punten. De groep Connected (foto) werd vervolgens in de hoofdklasse garde vierde met 258 punten. Als afsluiter van deze dag waren de meiden van de showmodern groep Vibe aan de beurt. Na vele aanpassingen behaalde de groep een mooie derde plaats met 268 punten. Komend weekend dansen de hoofdklasse dansen op het internationale toernooi van DV Dancing Kids in Heesch. Zij gaan het opnemen tegen deelnemers uit België en Duitsland. Zondag organiseert DV Dancing Kids een danstoernooi voor alle groepen.


Therapiehond

Overloon | Maikel van 4,5 jaar uit Overloon zoekt een therapiehond. "Onze droom is om voor hem een therapiehond aan te kunnen schaffen", zeggen zijn ouders Twan en Jolanda Jansen uit Overloon.

Maikel heeft een onbekend syndroom, dat wereldwijd nog niet bekend is. De symptomen zijn eetstoornis, gedragsproblemen, spraakachterstand, verstandelijke achterstand en groeistoornis en nog niet gediagnosticeerd maar er zijn ook aspecten van autisme. Stichting kind en hulphond zoekt een geschikte pup/jonge hond voor het gezin. Die hond wordt dan bij ze geplaatst. De ouders volgen een puppycursus, een trainer van de stichting wordt toegewezen en de trainingen zijn thuis en in eigen omgeving.

Een donatie geven kan via rekeningnummer NL26RABO 0156298112 ten name van jwa jansen o.v.v. kinderhulphond voor Maikel of via de crowdfundingpagina: http://www.dreamordonate.nl/4009-therapiehond-voor-maikel. Meer informatie staat ook op https://m.facebook.com/Kinderhulphondmaikel/.