Angelique Arts houdt voor de vierde keer een beurs voor het goede doel.
Angelique Arts houdt voor de vierde keer een beurs voor het goede doel. Foto: Henk Lammen

"Ik doe alles voor kinderen"

Venray | Angelique Arts (40) uit Venray verzorgt op vrijdag 11 maart voor de vierde keer een kindbeurs bij binnenspeeltuin Boegafun in Venray. De opbrengst van de beurs gaat ook deze keer weer naar het goede doel: gezinnen met kinderen in nood. De beurs is van 18.00 tot 21.00 uur en gratis toegankelijk.

Door Henk Lammen

Vorig jaar organiseerde Arts de eerste kindbeurs in Boegafun met als thema Alles rond kinderen en opvoeding. Het werd een doorslaand succes. "Ik zag het als een probeersel. Een beurs organiseren in een mooie locatie met als doel mensen die weinig tot niets hebben te helpen. Tot mijn eigen verbazing werd het een succes en meteen een stimulans om later dat jaar nog twee beurzen te houden. De tweede stond in het teken van een groot aanbod aan kinderkleding, de derde was enkele weken voor Sinterklaas. Daarbij kreeg iedereen de kans om tweedehands speelgoed te kopen en verkopen. De reacties op de eerste beurzen waren zonder uitzondering positief. Dat geeft je een enorm goed gevoel, heel veel voldoening."

De formule van Arts is eenvoudig en laagdrempelig. Voor een schappelijke prijs worden verkooptafeltjes aangeboden om spulletjes aan de man te brengen. De entree is vrij, de opbrengst van de tafeltjes en de verkoop van haar eigen spullen besteedt Arts aan goede doelen. "Ik hoef er zelf niks aan te verdienen", zegt ze met klem en ook trots. "Het liefste wat ik doe is gezinnen met kinderen die het moeilijk hebben helpen. Door zelf speelgoed, kleding, babyartikelen, spellen en knutselspullen in te zamelen en te verkopen. Het is hier iedere dag open huis. Mensen komen gewoon aan huis om spulletjes te brengen. Met het geld dat we inzamelen, probeer ik gezinnen te helpen. Door bijvoorbeeld voor een jarig kind een feestje te organiseren. Met alle toeters en bellen, schminken, ballonnen vouwen, een springkussen en cadeautjes. Zodat de kinderen een onvergetelijke dag hebben."

Dat ze niet overdrijft, bewijst haar woning in de wijk Landweert. In de gang en de huiskamer staan dozen vol met spullen. De zolder puilt uit met kinderkleding, knuffels, spellen en nog veel meer. Ze runt een gastouderbureau, verzorgt workshops rondom kinderen en emoties, is gekwalificeerd docent baby- en kindergebaren en officieel vrijwilliger van de CliniClowns. Haar liefde voor kinderen komt niet uit de lucht vallen.

Aan het einde vat ze haar missie kernachtig samen. "Ik doe alles voor kinderen", vertelt ze als haar gedrevenheid ter sprake komt. "Mijn hart ligt bij kinderen. Als ik ook maar even kan helpen, dan doe ik dat." Ze draagt dit ook over aan haar kinderen Mika (7) en Dennis (12). "Ik geef mijn kinderen mee iets te doen voor anderen. Dat is mijn insteek in het leven. Mensen samen brengen om elkaar te helpen. Het grootste deel van mijn leven zet ik me hiervoor in, maar ik vind het geweldig om te doen."

Mensen die nog goede spullen willen doneren voor de kindbeurs, kunnen die afgeven bij Angelique Arts, Christoffelkruid 32 in Venray.