KWIST'T 3 op zondag 3 april

Venray | Zondag 3 april gaat KWIST'T 3 van start. Voor de derde keer vindt de quizmiddag plaats in de oude raadzaal van 't Zusje in Venray. Er is plek voor maximaal twaalf teams van drie tot vier personen.

De Nederlandse taal is het uitgangspunt van de quiz, maar het begrip 'taal' is heel ruim bij KWIST'T. Het kan gaan over taal in de sport, muziek, literatuur, film, bekende Nederlanders, wetenschap en actualiteit. Kortom, teveel onderwerpen om op te noemen. De vragen worden aangekleed met filmpjes en muziek of gesteld door bekende Venraynaren. Er zijn vragen op alle niveaus en de prijzen zijn niet minder verrassend dan de vragen. KWIST'T begint om 14.00 uur en rond 17.00 uur is het winnende team bekend. Vanaf 13.30 uur is de raadzaal van 't Zusje open. Meedoen kost 5 euro per team.

Teams kunnen zich aanmelden via venraykwist@gmail.com of de website https://venraykwist.wordpress.com/.


LIV Venray met kennisprogramma voor veehouderij

VENRAY | Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Evenementenhal Venray brengt de bezoeker op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over onder meer klimaattechniek, stalinrichting, stallenbouw en voeding. De vakbeurs wordt gezien als het belangrijkste contactmoment voor de intensieve veehouderij en vindt plaats op 1, 2 en 3 maart.

Bezoekers krijgen tijdens LIV Venray de ultieme mogelijkheid om zich bij te laten praten over het laatste nieuws uit de intensieve veehouderij. Door lezingen en demonstraties presenteren exposanten de nieuwste ontwikkelingen. Elke bezoeker kan kennismaken met toonaangevende fabrikanten, importeurs, handelsondernemingen en dienstverlenende bedrijven uit de branche. De vakbeurs wordt niet voor niets bestempeld als het belangrijkste contactmoment voor de pluimvee-, varkens- en kalverhouderij uit Nederland, Duitsland en België.

Het beursprogramma bestaat onder meer uit diverse lezingen. Zo werkt de beursorganisatie dit jaar voor het eerst samen met onderzoekers van Universiteit Wageningen. Zij doen onderzoek naar diverse thema's in deze branche en tijdens LIV Venray presenteren de onderzoekers hun conclusies. Zo geven zij op de openingsdag van de beurs in een presentatieprogramma uitleg over verenpikken bij leghennen met daarbij een overzicht van oorzaken en oplossingen en karakteristieken van volièrehuisvesting die verenpikkerij, sterfte en productie beïnvloeden.

Op beursdag twee staat het onderzoeksproject 'Het houden van varkens met intacte staarten' op het programma van 13.00 tot 14.30 uur. In een aparte zaal kunnen varkenshouders, erfbetreders en andere belangstellenden in korte tijd gratis kennis over dit dierenwelzijnsthema meepikken.

Op de slotdag van LIV Venray vindt een beursbijeenkomst plaats van 10.30 tot 14.30 uur over liquiditeitsproblematiek in de varkenshouderij. Al langere tijd strijdt de varkenshouder tegen lage verkoopprijzen, hoge kostprijzen, beperkende (overheids)maatregelen en een lager maatschappelijk draagvlak. Wat kunnen agrarisch adviseurs in deze situatie betekenen voor varkenshoudend Nederland? Hoog tijd om alles eens goed op een rij te zetten en elkaar optimaal te ondersteunen. Deze bijeenkomst schetst de situatie en behandelt enkele toekomstscenario's. Halverwege de bijeenkomst is er een pauze met lunchbuffet.

Tevens wordt op beursdag drie een seminar gehouden met als onderwerp: 'De kalverhouderij in 2020'. Dagvoorzitter is Wim Thus, hij is voorzitter van de vakgroep Vleeskalverhouderij van LTO Nederland. Er volgen meerdere presentaties over vooruitkijken naar 2020, wet- en regelgeving, G2 Energy, Denkavit meer dan melk en toekomstgericht financieren. Dit seminar duurt van 11.00 tot 13.00 uur.

In zaal Heide van Evenementenhal Venray worden op elke beursdag doorlopend interessante lezingen aangeboden door Innexol met als titel 'Proces denken en sturen voor volle kraamhokken met kwaliteitsbiggen'. Het gaat hier om inloopbijeenkomsten met elk uur een nieuwe spreker. De lezingen zijn voor varkenshouders, medewerkers en begeleiders. Bovendien maakt elke aanwezige bij inlevering van zijn/haar contactgegevens na de lezing, kans op een gratis analyse en monitoring van hun bedrijf met een half jaar stalbegeleiding.

Aanmelden voor bovenstaande activiteiten kan via www.evenementenhal.nl/liv-venray. Ook zijn op deze site tickets te bestellen. De beurs is op 1, 2 en 3 maart elke beursdag te bezoeken van 13.00 tot 22.00 uur.


The Crib-Teenage Party

Geijsteren | In De Kei in Geijsteren wordt op zaterdag 27 februari vanaf 20.00 uur deel twee van The Crib-Teenage Party gehouden.

Dit keer is het thema Dj-Battle! Zes aanstormende dj's uit de regio Venray gaan het uiterste geven om het publiek voor zich te winnen.

Iedere dj heeft een half uur de tijd om live een mix van liedjes te maken en daarmee het publiek te vermaken en op de dansvloer te krijgen.

Degene die het publiek het meest kan vermaken en het beste draait, is de winnaar. De avond wordt aan elkaar gepraat door Michiel Jakobs, de zanger van de Achterbendt. Hij reikt ook de prijzen uit.


Concert jeugdige muzikanten

Melderslo | De jeugdfanfare van St. Caecilia America en het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie van Horst verzorgen op zaterdag 27 februari voor het tweede jaar op rij een concert.

Het concert begint om 19.00 uur in MFC De Zwingel in Melderslo.