Demi Folkerts haal spectaculair uit. De verdedigster van DVC'26 komt te laat.
Demi Folkerts haal spectaculair uit. De verdedigster van DVC'26 komt te laat. Foto: Henk Lammen

"We willen promoveren"

Venray-DVC'26 8-0 (4-0). Doelpunten Venray: Elisa van Knippenberg (4x), Nadieh van de Einden en Myrthe van de Laar (beiden 2x).

Venray | Venray, koploper in de eerste klasse D, won zondag in eigen huis met ruime cijfers van laagvlieger DVC'26. De gasten uit Didam gingen op sportpark De Wieën kansloos met 8-0 onderuit. Met nog acht duels voor de boeg spitst de strijd om de titel zich toe op nog drie ploegen: Venray, Amstenrade en Venlosche Boys. "Nu breekt de tijd aan dat de prijzen worden verdeeld", kijkt trainer Bart Denissen vooruit op het competitieslot.

Door Henk Lammen

De omstandigheden waren afgelopen zondag niet ideaal op sportpark De Wieën. Een straffe wind in de lengterichting en miezerige regen nodigden niet uit voor een heerlijke pot voetbal. De speelsters van Venray hadden echter geen boodschap aan de weersgoden. In de strijd om de titel in de eerste klasse D kon het team van Denissen zich geen misstap veroorloven. Vanaf het eerste fluitsignaal was het dan ook eenrichtingsverkeer naar het doel van de gasten uit Didam, de nummer voorlaatst op de ranglijst. In feite was het wachten op het openingsdoelpunt. Na ruim tien minuten werd de ban gebroken door topscorer Nadieh van de Einden. Na een fraaie voorzet van rechts van Lotte Koppers knikte Van de Einden haar zestiende treffer van het seizoen binnen. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Nu was Myrthe van de Laar die Van de Einden op maat bediende. De blonde spits greep het presentje met beide handen aan en schoot hard binnen: 2-0. Met haar zeventiende treffer is de 20-jarige aanvalster nu topscorer in de eerste klasse. Nog voor de pauze gooide Elisa van Knippenberg met twee doelpunten het duel definitief op slot door de ruststand op 4-0 te bepalen. Na de pauze verdubbelde de thuisploeg de score door treffers van Myrthe van de Laar (2x) en uitblinkster Elisa van Knippenberg die haar derde en vierde treffer maakte. Trainer Bart Denissen was uiteindelijk tevreden met de achtklapper. "Het veld was niet supergoed, maar de speelsters wisten er toch goed mee om te gaan. Het resultaat en het spel, met fraaie aanvallen, stemt me tevreden." Het spel van Venray rust dit seizoen op de ijzersterke as van het team. Met in het doel Sanne de Boer, de centrale verdedigers Lieke Wijnands en Michel Vrenken, middenveldster Elisa van Knippenberg en aanvalster Nadieh van de Einden heeft Venray een ervaren blok dat de eersteklasser een uitstekend fundament bezorgt. "Het is inderdaad de basis waar het team op terug kan vallen. Je ziet bovendien dat de andere speelsters zich aan hen optrekken." Met thuiswedstrijden tegen naaste concurrenten Amstenrade en Venlosche Boys nog op het programma heeft Venray de titelkansen volledig in eigen handen. "We zijn thuis nog ongeslagen, hopelijk kunnen we die reeks volhouden. Onze doelstelling is promoveren. Via de nacompetitie, maar het liefste natuurlijk als kampioen." Op dinsdag 1 maart speelt Venray een oefenduel tegen het Nederlands politie-elftal. Dit team, waar ook Venray-speelster Lotte Koppers deel van uitmaakt, is in voorbereiding voor het Europees kampioenschap voor politieteams van 20 tot en met 27 juni in Praag (Tsjechië). Het duel op sportpark De Wieën begint om 19.30 uur.