Lisa Verlijsdonk miste afgelopen weekend twee stippen, maar gaat met De Peelkorf wel voor de titel.
Lisa Verlijsdonk miste afgelopen weekend twee stippen, maar gaat met De Peelkorf wel voor de titel. Foto: Henk Lammen

"We gaan nu voor de titel"

De Peelkorf-Klimroos 11-8 (5-5). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (4x), Linda Verlijsdonk (3x), Lisa Verlijsdonk (2x), Marly van Asten en Eline Claessens.

Venray | De Peelkorf won in de hoofdklasse B moeizaam van Klimroos: 11-8. Door het verlies van Corridor tegen De Merels (5-7, red.) delen Corridor en De Peelkorf met nog twee duels te gaan de eerste plaats. Komende zondag 28 februari treffen beide ploegen elkaar in sporthal De Wetteling. De korfbaltopper die beslist over het kampioenschap begint om 16.15 uur.

Henk Lammen

Coach Joop Ouderland van De Peelkorf had het na afloop niet meer na de benauwde zege van zijn ploeg op Klimroos. Steunend op een kruk, Ouderland gaat voor een knieoperatie binnenkort onder het mes, liep hij zijn speelsters een voor een af om ze te feliciteren. Vervolgens ging hij met gevoel voor drama naast het speelveld op een bankje zitten. De handen seconden lang voor zijn gezicht. Zijn ploeg had voor de poorten van de hel een overwinning in de wacht gesleept. "Dat wordt zondag een spannende pot", keek Ouderland al vooruit naar het duel met Corridor. De uitwedstrijd ging vorig jaar nog met ruime cijfers verloren (19-12, red.). "Toen hebben we het voor de rust laten liggen en kwamen op een achterstand van zes doelpunten. In de tweede helft waren we meer dan gelijkwaardig. Het wordt in ieder geval een spannende pot korfbal die de beslissing gaat brengen over het kampioenschap. Het mag duidelijk zijn dat we alles in het werk zullen stellen om aan de goede kant van de score te blijven."

De missie van afgelopen zondag was vooraf duidelijk. De Peelkorf had genoeg aan een gelijkspel om definitief bij de beste drie ploegen in de hoofdklasse B te behoren en een plek veilig te stellen in de nieuw te vormen hoofdklasse. Het ging echter geenszins van een leien dakje. De gasten begonnen fris van de lever en namen in een zucht en een vloek van een voorsprong van drie treffers: 1-4. Na een time-out van Ouderland stelde de thuisploeg orde op zaken en kwam voor rust nog op gelijke hoogte door treffers van Tina Janssen, de zussen Linda en Lisa Verlijsdonk en Eline Claessens: 5-5. Ouderland: "We hadden voor de rust niet echt de scherpte, waardoor Klimroos teveel kon schieten en scoren. De ploeg speelde ook heel fel met veel beweging. Na de time-out zijn we korter gaan verdedigen en gevarieerder gaan aanvallen. En namen het initiatief over."

Na de thee kwamen de gasten opnieuw op voorsprong (5-7), waarna De Peelkorf weer in de achtervolging moest. Via doelpunten van Linda Verlijsdonk en Tina Janssen en de eerste treffer van Marly van Asten kwam de thuisploeg voor het eerst aan de leiding: 8-7. Aanvoerster Lisa Verlijsdonk verzuimde bij die stand de genadeklap uit te delen door twee strafworpen op rij te missen. Dat maakte ze in de slotfase goed door na twee fraaie afstandsschoten van Tina Janssen ook van afstand het slotakkoord voor haar rekening te nemen en de eindstand op 11-8 te bepalen.

Die laatste treffer ging bij Verlijsdonk gepaard met een zucht van opluchting. "Ja, ik baalde enorm dat ik de twee stippen had gemist. Ik had het gevoel dat ik ze er wel in zou gooien. Gelukkig wist ik op het laatst nog wel te scoren, waardoor het duel definitief was beslist", lacht ze na afloop. De mededeling dat naaste concurrent thuis onderuit was gegaan tegen De Merels vergrootte de feestvreugde in het Ysselsteynse kamp. De eerste missie, het verblijf in de hoofdklasse continueren, is geslaagd, nu lonkt de titel. Bij winst op Corridor wordt de titelstrijd op de laatste speeldag, zondag 6 maart, beslist in de uitwedstrijd tegen Avanti. "Het zou mooi zijn als we zondag van Corridor winnen. Dan zetten we een enorme stap. We zijn nu zover gekomen, dan gaan we ook voor het kampioenschap. Dat zou meer zijn dan we in eerste instantie gedacht hadden. Al is het geen ramp als we de titel niet halen."