Afbeelding
Foto: ron koenen

Jubileumviering Oicastrum

Venray | De vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Oicastrum hebben vrijdag het 20-jarig bestaan van de afdeling met een feestelijke lunch in restaurant Odeon gevierd. Bijna 40 jaar geleden startte De Zonnebloem in de gemeente Venray.

Mede door de enorme groei werden in de dorpen eigen afdelingen opgericht. Oirlo, Castenray en Oostrum richtten 20 jaar geleden de afdeling Oicastrum op.

Er is hard gewerkt en daarom mochten de vrijwilligers wel eens in het zonnetje worden gezet.

Van oorsprong een katholieke organisatie zijn de activiteiten nu toegankelijk voor mensen van alle gezindten. Niet alleen voor ouderen maar ook voor jongeren van 18 tot 65 jaar met fysieke beperkingen.

Vrijwilligers bezoeken mensen, trekken er samen op uit voor een activiteit of gaan samen naar groepsactiviteiten.

Vernieuwing en verjonging staan hoog in het vaandel.


SamenUitBus

Venray | In het kader van haar eerste lustrum wil de SamenUitBus tot aan de zomervakantie bijzondere kennismakingsritten aanbieden.

Ritten en activiteiten die voor een belangrijk deel gericht zijn op mannen, die op zoek zijn naar contact en ontmoeting. Naast ontmoeting staan sport en beweging, maar ook hobbymogelijkheden, centraal. De ritten worden daarbij gratis aangeboden. Men wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht.

Het aanbod van de SUB geldt voor de volgende activiteiten en sporten; jeu de boules, beugelen, tafeltennis, biljarten en vissen. belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor een rondleiding bij fitnesscentrum ANCO, een middag wijn proeven of zich uitgebreid laten informeren door leden van het Hobbygilde.

Aanmelden kan via de website van de SUB, een e-mail sturen naar info@samenuitbus.nl of via contact opnemen via telefoon 06-48566699 of 06-48566838.


Kruidenworkshop VVB in WItte Hoeve

Venray | De Venrayse Vrouwen Beweging (VVB) houdt op dinsdag 1 maart in samenwerking met Ligtstipje een kruidenworkshop in De Witte Hoeve in Venray. Aanvang 20.00 uur.