Afbeelding
Foto: ron koenen

Expositie Koppen in gemeentehuis

Venray | Van 11 maart tot 22 april is in de publiekshal van het gemeentehuis in Venray een expositie te zien met de titel Koppen.

Tijdens het seizoen 2014-2015 bij Kunstencentrum Jerusalem hebben de cursisten Keramiek onder leiding van de docenten Arjen Bakermans en Arjen Markenstein gewerkt aan beelden aan de hand van dit thema.

Dat werd zo'n indrukwekkende verzameling dat besloten werd om er een tentoonstelling aan te wijden in het voorjaar van 2016 en tegelijkertijd het thema ook bij alle andere disciplines van de afdeling Beeldend te introduceren.

Bij tekenen en schilderen onder leiding van Marlies van Zeben en Jeanny van Lieshout werd ook op verschillende manieren gewerkt met het thema, onder andere in de vorm van geschilderde 'selfies', portretten van familie en in verschillende technieken zoals olieverf, acryl, tekeningen, collages en assemblages. Van de cursisten edelsmeden met docent Hay Reijnders zijn in een vitrine sieraden te bezichtigen.

Ook de cursisten van de kindercursussen doen aan de expositie mee, waaronder de Comic class met een speciale opdracht onder leiding van Ted Lenssen. De vernissage vindt plaats op vrijdag 11 maart om 19.30 uur en wordt verricht door wethouder Lucien Peeters.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis; tegelijkertijd zal er vanaf dinsdag 22 maart tot 22 april 2016 in een etalage en twee vitrines van de bibliotheek ook keramiek te zien zijn.


Concerten Vox Humana

Deurne | Het regionaal projectkoor Vox Humana presenteert zich aan het publiek met drie concerten.

Als afsluiting van het achtste project geeft het koor onder leiding van dirigent Frans van Houten het eerste concert in Helmond op zondag 6 maart vanaf 14.00 uur in het Auditorium van het Elkerliek ziekenhuis.

De twee andere concerten vinden plaats in het Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne op zaterdag12 maart vanaf 20.00 uur en op zondag 13 maart vanaf 14.00 uur. Het concertprogramma omvat ruim vierhonderd jaar klassieke koormuziek. Vaste pianist Evert Mostert leidt een klein symfonisch ensemble met strijkers en blazers.

Kaarten reserveren kan via e-mail info@projectkoorvoxhumana.nl, telefoon (0493)314162 of via de website www.projectkoorvoxhumana.nl.