Prijs Funpop

Venray | Tijdens de perspresentatie van Pinkpop 2016 op 17 februari in poptempel Paradiso in Amsterdam heeft Jan Smeets de vijfde Jan Smeets Award uitgereikt aan popfestival Funpop.

Funpop is het enige openluchtfestival in Nederland voor mensen met een verstandelijke- of meervoudige beperking, maar ook voor hun ouders, familie, verzorgers en vrienden. Voorzitter Thijs Rutten: "Dit jaar bestaat Funpop 20 jaar en dat is een mijlpaal. Zeker omdat het ons, ondanks de jaar na jaar aanhoudende bezuinigingen in de zorg, tot op heden nog steeds lukt om het festival te organiseren. Dat we nu de Jan Smeets award uitgereikt krijgen, geeft ons de ruimte om een paar extra stappen te zetten, waarvoor anders financieel de ruimte zou hebben ontbroken. Daarnaast is deze award een groot compliment voor onze 400 vrijwilligers. We hopen dat we veel bezoekers, mensen mét, maar ook mensen zónder beperking, op 28 en 29 mei mogen begroeten op het gezelligste festival van Nederland."

Met de prijs is een bedrag van 20.000 euro gemoeid. Geld dat gebruikt gaat worden om het festival op verschillende punten te verbeteren. "Veel mensen uit onze doelgroep kunnen als gevolg van de bezuinigingen in de zorg niet meer naar evenementen zoals Funpop komen. We willen een documentaire maken waarin deze problematiek zichtbaar wordt, maar we laten ook zien hoe wijzelf proberen om dit probleem op te lossen. Tevens willen we de uitstraling van Funpop de komende jaren verbeteren. Ook willen we een eigen Funpop tv-kanaal gaan opzetten." Kijk voor meer informatie over Funpop op www.funpop.nl.