Het asielzoekerscentrum komt in het grote gele middengebied. De donkere lijn eromheen is het te plaatsen hekwerk.
Het asielzoekerscentrum komt in het grote gele middengebied. De donkere lijn eromheen is het te plaatsen hekwerk. Foto: Gemeente Venray

27 huurders verhuizen voor azc

BLITTERSWIJCK | Het asielzoekerscentrum komt in het nog af te sluiten middengedeelte van vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck.

Daarbinnen vallen nu nog 27 woningen die verhuurd worden. Deze bewoners moeten allemaal verkassen naar een ander huisje, aan de rand van het park. Alle verplaatsende huurders kunnen, zonder huurverhoging, een betere of grotere woning betrekken. De verhuizingen gebeuren zodra het inrichtingsplan en de bestuurovereenkomst met het COA zijn goedgekeurd door de gemeenteraad.

In tegenstelling tot eerdere berichten komt er geen omheining buitenom Het Roekenbosch. Het hekwerk wordt geplaatst rondom het azc-deel, zodat het wordt afgescheiden van de andere woningen. Het asielzoekerscentrum omvat het grote middenterrein, inclusief de gebouwen bij de entree, en het grenst nergens aan de openbare weg. Het inrichtingsplan is vorige week donderdag besproken met de klankbordgroep. In de voorbije weken zijn het COA, het bestuur van het Roekenbosch en de gemeente in overleg geweest met huisjeseigenaren en huurders op het vakantiepark. Het doel was om tot een zo optimaal mogelijke inrichting te komen

De huidige hoofdingang wordt straks ook de hoofdingang van het azc. De huurders en eigenaren van de woningen die buiten het azc liggen, kunnen vanaf de parkeerplaats om het afgeschermde deel heen lopen om bij hun woning te komen. Aan de rechterkant van de ingang komt een doorgang voor auto's.