Het Groenewoldsepad in Venray.
Het Groenewoldsepad in Venray. Oude foto

Groenewoldsepad

Venray | Oude straatbeelden maken deel uit van onze lokale geschiedenis. Straten werden aangelegd, woningen gebouwd, na verloop van tijd gesloopt en vervolgens verscheen er nieuwbouw.

Zo ging het op veel plekken in Venray. Op de foto zien we het Groenewoldsepad in Venray. Deze straat is in 1948 ontstaan en verbond de Kruisstraat met de Langstraat. De foto is rond 1960 genomen vanaf de Kruisstraat.

De woningen stonden aan de linker kant van de straat, gezien vanaf de Kruisstraat. De bewoners waren: Siem van Sinderen, Huub Hendriks, M. Relouw, Wim van de Laar, Bèr Vermeulen, Vermaris, Herman Willems, Rene Vlemmings, van den Munckhof, Gradje Vermeulen, Cor Barents en Fun Smits en helemaal op het einde de woning van Chris Colsen die de voordeur aan de Langstraat had en het kantoor aan het Groenewoldsepad.

Chris Nooyen woonde in het laatste huis van de Kruisstraat op de hoek van het Groenewoldsepad en daarom werd hij 'Chris van d'n Tòmp' genoemd.

Aan het Groenewoldsepad lagen ook een sigarenfabriekje, de school 't Groenewold met gymzaal en de in 1978 in gebruik genomen LOM-school, later Focus, de basisschool voor speciaal onderwijs.

Foto: Gemeentearchief Venray Collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten.

Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.