Afbeelding
Foto: ron koenen

Jan Zanders Memorial

Oirlo | De jeu de boulers van de Oirlose KBO streden maandag voor de tweede maal gestreden om de Jan Zanders Memorial.

Dit ter nagedachtenis aan de in 2014 overleden gastheer Jan Zanders. Er werd niet alleen gestreden om de prijzen, ook stond er een gezamenlijke lunch op het programma. Winnaar werd Gerrit Baten die Thea Joosten net voor wist te blijven.

Hij ontving de trofee uit handen van Nel Zanders.


Jeugdbowlen

Venray | Silver Pins heeft bij de jeugdafdeling van Bowlingvereniging Venray in het duel der giganten de aanval van runner up Furious Pins af weten te slaan door met het kleinst mogelijke verschil (11 – 10) te winnen.

Koploper Silver Pins startte met een voorsprong van 2 punten (90 – 88) en wist de eerste game met 11 pins te winnen, mede door een 165-game van Kylian Baarslag en een 143-game van Job Andriessen. Jesse van Duuren (155) was bij Furious Pins de gevaarlijkste speler. Maar ook Giel van Gorp deed met 135 pins een duit in het zakje, maar het bleek uiteindelijk niet voldoende. Furious Pins rechtte de rug en zette de aanval in met als gevolg dat Maddy Jansen tot een fraaie 166-game kwam en Van Duuren met 162 pins nog steeds de meest constante speler bleek. Bij de koploper scoorde Kylian nu ook 162 pins. Mede door deze games werd de stand weer in evenwicht gebracht, wat Furious Pins won de tweede game met 69 pins. De laatste game werd weer door Silver Pins gewonnen. Nu kwam Kylian zelfs tot de hoogste game van de dag: 176 pins en Maud Vermeulen wist met een 112-game de honderdpuntengrens te doorbreken. Niet dat Furious Pins de strijd had opgegeven, want Van Duuren kwam nu tot 158 en Jansen tot 141 pins. Maar Silver Pins pakte de winst met 44 pins. Het totaal (1726 – 1712) ging echter weer naar Furious Pins, waardoor de individuele punten de doorslag moest geven. Hierin trof Van Duuren het niet, ondanks zijn prima serie van 475, want hij trof in Kilian Baarslag zijn directe tegenstander. Met een serie van 503 werd deze de beste speler van de dag. Kylian Baarslag pakte tegen Van Duuren als enige speler een driepunter en dat was uiteindelijk voldoende voor de 11 – 10 winst van Silver Pins, dat hiermee de leiding wist te behouden. De andere wedstrijd ging tussen Golden Pins en Fast Pins, waarbij het laatstgenoemde team de eerste lakens uitdeelde door de eerste game met 23 pins verschil te winnen, mede door een 161-game van Sjoerd Jansen.