Quinn Gym Venray in de prijzen

Venray | De vechters van thaikickboksvereniging Quinn Gym Venray hebben op de open Duitse K1 Thaibokskampioenschappen in Müllheim an der Ruhr in Duitsland goed gepresteerd.

Er werd gevochten in poules van gemiddeld acht deelnemers, opgedeeld in leeftijdscategorie van twee jaar verschil en gewichtsklassen van maximaal twee kilo verschil, in wedstrijden van 2x1 minuut. Er werd gewerkt met een afvalsysteem. Dit is vrij uniek in deze sport omdat sporters normaal maar een losse wedstrijd vechten. Abdi Moulin (15 jaar, foto) van Quinn Gym Venray had een droomdebuut. In zijn allereerste partij won hij van een zeer ervaren tegenstander met al meer dan 60 wedstrijden op zijn naam en oud Nederlands kampioen. Na de winstpartij won hij vervolgens ook de halve finale en finale en bekroonde daarmee zijn eerste toernooideelname met een eerste plaats.

Tijdens het toernooi waren er verder eerste plaatsen voor Ceyda Saka (9 jaar), Amber Swinkels (15 jaar) en Tyler Driessen (8 jaar). Tweede werden Fawzi Aadouz (14 jaar), terwijl er halve finaleplaatsen waren voor Quinn Gerlach (8 jaar) en Kerim Kurt (11 jaar).