Afbeelding
Foto:

Ruimen graven begraafplaats Boschhuizen

Gemeente Venray is van plan om op de algemene begraafplaats Boschhuizen een aantal graven te ruimen. Van deze graven is het grafrecht ruimschoots verlopen en er zijn geen rechthebbenden te traceren.

Een jaar geleden is bij deze graven een bordje geplaatst met het verzoek aan bezoekers van het graf zich te melden bij de beheerder. Hierop heeft niemand zich gemeld.

Lijst met graven

Als er voor 17 maart geen rechthebbenden hebben gemeld, zullen de graven geruimd worden. Op de website van de gemeente www.venray.nl staat de lijst met graven die dan geruimd zullen worden.

Oprichting nieuwe Stichting Leergeld Venray

'Alle kinderen mogen meedoen!'

Kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen sinds 1 februari aankloppen bij de Stichting Leergeld Venray voor middelen die nodig zijn om te kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten. Bijvoorbeeld een schooluitje waarvoor een eigen bijdrage wordt gevraagd. "Nu meedoen is straks meetellen."

Kinderen willen sporten, naar muziekles of hebben simpelweg een fiets nodig om naar school te gaan. Helaas kunnen niet alle ouders dat betalen. Voor sport en cultuur kunnen kinderen van 4 tot en met 18 jaar uit gezinnen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum in de gemeente Venray dan aankloppen bij het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds. Sinds 1 februari is er voor deze kinderen ook de Stichting Leergeld Venray.

Meedoen

Stichting Leergeld Venray wil sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen voorkomen. Ze wil dat ook deze kinderen de kans krijgen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, anders dan waarvoor het jeugdsportfonds of het jeugdcultuurfonds bestaat. Het motto van Leergeld is dan ook: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. De stichting biedt deze kinderen op deze manier meer kansen om hun sociale vaardigheden en kennis te ontwikkelen. De gemeente heeft Leergeld Venray omarmd en ondersteunt de stichting met een subsidie. Wethouder Lucien Peeters (Leven): "Een heel mooi burgerinitiatief. Fijn dat kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, dankzij bijdragen van Leergeld bijvoorbeeld een tweedehandsfiets kunnen aanschaffen om naar school te gaan. Of mee kunnen gaan met een schooluitje waarvoor een eigen bijdrage wordt gevraagd."

Rechtstreeks

De mensen die actief zijn binnen de Stichting Leergeld Venray zijn allen vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit Marianne van Kampen, Rein Dupont, Marlène Leenders en Karlijn Versteegen. Ouders kunnen met hun hulpvraag rechtstreeks aankloppen bij Stichting Leergeld Venray via www.leergeldvenray.nl.