Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Lekker eten
Bij Roel Linssen

Venray | Op 1 maart openen Roel Linssen en zijn partner Brigitte een nieuw restaurant Bij Roel Linssen (BRL). Het restaurant is gevestigd in het pand van Odeon aan de Hoenderstraat. "Venray krijgt een nieuw restaurant waar onze gasten een avond gezellig, ontspannen en vooral lekker kunnen eten", aldus Roel.

Roel runt al sinds een jaar of drie restaurant De Reden aan de Langstraat. Behalve dat hij daar kookworkshops organiseert, is De Reden ook een trefpunt voor de eenzame burger en cliƫnten uit de zorg. Bij de realisatie van Odeon, twee jaar geleden, was Roel al betrokken bij de opzet van het restaurant. Om uiteenlopende redenen haakte Roel destijds af. Na het faillissement van Floris hebben de gemeente en de stichting Odeon gezocht naar een nieuwe partij die enerzijds het beheer van het pand op zich neemt en anderzijds als leerwerkbedrijf mensen gaat opleiden zodat zij kunnen terugkeren op de werkvloer. Roel Linssen gaat die taken nu combineren met zijn eigen restaurant.

"In het restaurant moeten onze gasten ontzettend lekker en gemoedelijk kunnen eten op een luxe middenklasse niveau", stelt Roel. Zelf heeft hij jarenlang bij Brienen aan de Maas in Well op niveau gewerkt. "Kwaliteit staat bij ons voorop, waarbij dagverse aanvoer die kwaliteit moet garanderen. Daar doen we geen concessies aan."

Het leerwerkbedrijf dat ook gestart wordt moet cliƫnten terugbrengen in de maatschappij. "Dat kunnen mensen met een beperking zijn maar ook herintreders of mensen die via een re-integratie bij ons terecht kunnen. Wij leiden ze tot een bepaald niveau op wat hun kansen binnen de arbeidsmarkt vergroot.." Roel benadrukt dat het leerwerkbedrijf los staat van het restaurant. "Dit doen we samen met de gemeente en METtalent. Voor deze mensen gaan we ook werkervaringsplekken zoeken buiten ons bedrijf. Daarbij is onder meer samenwerking met de horeca in de regio belangrijk."

Roel en Brigitte zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. "De kookworkshops, vergaderingen, bruiloften en partijen vinden ook bij BRL plaats. Dat is voor ons een mooie basis om het restaurant een plek te geven binnen Venray en de regio."

Foto Henk Lammen.


Dansvereniging Amusement

Venray | Dansvereniging Amusement Venray e.o. houdt op zaterdag 27 februari voor iedereen die graag danst de maandelijkse dansavond in dans- en partycentrum Anno'54 aan de Raadhuisstraat 6. Aanvang 20.30 uur.