Foto:  Michael van Gerwen (links) versloeg in de finale Daryl Gurney.
Foto: Michael van Gerwen (links) versloeg in de finale Daryl Gurney. Foto: PDC

Van Gerwen de beste

Oostrum | Michael van Gerwen won zondagavond voor de derde keer op rij de Dutch Darts Masters. In de bomvolle Evenementenhal Venray versloeg titelfavoriet Van Gerwen in de finale Daryl Gurney uit Noord-Ierland met 6-2.


Van Gerwen bereikte de finale door in de halve finale Mervyn King met 6-2 te verslaan. De toon in de finale werd door Van Gerwen direct in de eerste leg gezet. De nummer één van de wereld noteerde een finish van 158. Na zes legs en een tussenstand van 5-1 stond er bij Van Gerwen een gemiddelde van bijna 120 per drie pijlen achter zijn naam.

Met een eindgemiddelde van 112,26 en een raak dubbelpercentage van 75 procent was hij de meer dan de terechte winnaar van de Dutch Darts Masters. Met de eindzege verdiende Van Gerwen een cheque van 32.250 euro.

"Wij terug op een hele mooie tweede editie van Dutch Darts Masters in Venray. We mochten weer veel bezoekers verwelkomen en het toernooi is het beste te omschrijven als 'een groot feest', waarbij Van Gerwen zijn titel in Venray prolongeerde", aldus een tevreden woordvoerster van Evenementenhal Venray.

"Dit is prachtig. Ik liep de hele dag te worstelen, maar in de finale speelde ik prima. Dit is mijn thuis", zei Van Gerwen na afloop trots. "Ik heb nog een lang seizoen te gaan, maar ik wil deze lijn doortrekken en zoveel mogelijk titels winnen."