Frederic Voorn in Mariakapel

Holthees | Pianist Frederic Voorn verzorgt op zondag 21 februari een concert in de Mariakapel in Holthees.

Frederic Voorn begon op achtjarige leeftijd piano te spelen en was al jong solist in een pianoconcert van Mozart. In de loop der tijd heeft hij met verschillende orkesten gespeeld.

Al tijdens zijn studie in Amsterdam, Utrecht, Londen en Moskou gaf Frederic Voorn regelmatig concerten in binnen- en buitenland en sindsdien maakte hij concertreizen door Europa, Amerika, Afrika en Aziƫ. Hij is op verschillende muzikale gebieden actief. Frederic Voorn is concertpianist, componist en maakt programma's voor Radio 4.

Hij dirigeert vier koren, schrijft artikelen voor diverse bladen en is bezig met een boek over de geschiedenis van piano's en pianisten. Als pianist heeft hij veel concerten gegeven.

Frederic Voorn was laureaat van de Frank Martin International Music Competition en werd daarna voor diverse festivals uitgenodigd. In 1996 verscheen van Voorn bij het label Breeze Records een cd met sonates van Domenico Scarlatti en in 2007 werkte hij mee aan een cd met muziek van de Deense componist Hans Christian Detlefsen.

In 2012 verscheen bij het label Ezra Records de cd Music Box: een anthologie van drie eeuwen klaviermuziek. Het jaar daarop verscheen bij dezelfde maatschappij een cd met sonates van Joseph Haydn.

De cd The Art of The Nocturne van pianist Frederic Voorn is eind 2014 verschenen. Het concert in de Mariakapel in Holthees begint om 15.30 uur.

Kaarten: telefoon (0478)636948 of (0478)636390.