De Overloonse aanvaller Bart Beckers  blijft op de been  op het gladde veld.
De Overloonse aanvaller Bart Beckers blijft op de been op het gladde veld. Foto: Rikus ten Brücke

SSS'18 gaat kopje onder

SSS'18-Bekkerveld 2-3 (1-1).

Doelpunten: 11. Bart Beckers 1-0; 30. Thommie Vluggen 1-1; 53. Demsey Dowson 1-2; 61. Bas Joosten 2-2; 68. Stefan Hagens 2-3. Scheidsrechter: Wilbrink (Heerlen). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Jesse Rommen, Frits Lucassen, Job Gielen (SSS'18) en Merijn de Haan (Bekkerveld).

SSS'18: Van den Berg; Rutten (85. Luydens), Teun van Bree, Venhuizen en Koen van Bree (63. Lucassen); Voesten, Rommen en Paul Janssen (80. Gielen); Beckers, Verlinden en Joosten.

Door Henk Willemssen

OVERLOON | In een winters Overloon verloor SSS'18 op kunstgras met 2-3 van Bekkerveld in de eerste klasse D. Bas Joosten vierde zijn rentree, na drie maanden afwezigheid, met een doelpunt en een assist. Het was niet genoeg om de nederlaag tegen de sterkere Zuid-Limburgers af te wenden.

Ook het geel-zwarte slotoffensief bleef zonder resultaat. Frits Lucassen mocht in de blessuretijd drie hoekschoppen nemen waarbij de Overloonse luchtmacht zich aan het front begaf. Bas Joosten was dicht bij de 3-3, maar de bal vloog via een Heerlense verdediger net langs de paal. Het zat de Overloners ook niet mee. Arbiter Wilbrink uit Heerlen weigerde in de slotminuut een strafschop te geven na een handsbal binnen de zestien. De getergde Job Gielen haalde na afloop verhaal bij de leidsman en hij werd op geel getrakteerd.

Ondanks de vrieskou en de gestaag vallende natte sneeuw kregen de koukleumende toeschouwers een aardige pot voetbal te zien. Na elf minuten gingen de talrijke geel-zwarte paraplu's de lucht in. Bas Joosten gaf vanaf links een crosspass op Bart Beckers. De rechterspits waagde een hoog schot. Doelman Pim Gubbels wilde vangen maar de gladde bal glipte door zijn handen en plofte bij de twee paal binnen: 1-0. Een mooie opsteker voor de Overloners die het moesten stellen zonder captain Wout Janssen (geschorst), Job Gielen en Roy Hendriks (geblesseerd), terwijl Frits Lucassen – net terug van wintersport – op de bank begon.

Na de openingstreffer trok Bekkerveld het spel naar zich toe. De ploeg van de ervaren trainer Coocky Voorn – jarenlang assistent onder Bert van Marwijk bij onder meer Borussia Dortmund en Oranje – zette de thuisploeg onder stevige druk. De defensie onder leiding van Teun van Bree bleef overeind. De middenvelders Koen Voesten en Paul Janssen lieten zich inzakken en er was voor de Zuid-Limburgers geen doorkomen aan. Daarom probeerde topschutter Thommie Vluggen het maar met een afstandschot. Vanaf 25 meter sloeg de bal snoeihard net onder de lat binnen: 1-1. Bekkerveld drukte door en aanvoerder Jeroen Lemmens was koppend gevaarlijk, maar doelman Kevin van den Berg reageerde attent in de benedenhoek.

Vrij snel na de hervatting drukte Bekkerveld het overwicht toch in een doelpunt uit: 1-2. Maar SSS'18 kwam terug. De fel storende Koen Verlinden ontfutselde de bal bij de linksback. Bas Joosten koos positie voor het doel en de assist van Verlinden kwam op maat: 2-2. Toch wist Stefan Hagens met een kopbal de bezoekers opnieuw op voorsprong te zetten: 2-3. "En nu geven we niets meer weg", riep Voorn. Dat gebeurde ook niet meer. De Overloners streden voor wat ze waard waren maar de 2-3 bleef op het scorebord staan.