Remco Janssen (rechts vooraan) aan het werk met zijn groep op maandagavond.
Remco Janssen (rechts vooraan) aan het werk met zijn groep op maandagavond. Foto: Henk Lammen

"Een half uur knallen!"

Anderhalf jaar geleden presenteerde Remco Janssen (24) met zijn bedrijf Dray Sports het concept DISQ, een nieuw product om doelgericht en gevarieerd te trainen. "Nu is het tijd om dit concept breder in de markt te zetten en iets nieuws te presenteren, 10 Rounds", aldus de jonge ondernemer uit Venray. "Het is een half uur knallen."

Door Henk Lammen

Zoals de meeste fitnessrages stamt ook The DISQ uit Amerika. Het is een multifunctioneel product, dat op velerlei manieren is te gebruiken. The Disq komt uit de schaatswereld, waarin ze met dit hulpmiddel conditie- en krachttrainingen verzorgen. Het trainingsproduct bestaat uit een heupband met twee disqs aan weerszijden van de band en twee enkelbanden. Uit iedere disq komt een koord met handvat dat aan de enkelbanden wordt bevestigd. De koorden zorgen ervoor dat er weerstand staat op beide benen en armen. Remco Janssen was in Nederland een van de pioniers en gebruikers van The Disc, die hier in 2012 werd geïntroduceerd. "Het blijft een fantastisch product om mee te werken, zowel binnen als buiten", zegt Janssen.

The Disq heeft als voordeel dat iedereen op ieder niveau en belasting kan trainen. Sporters kunnen de training zo zwaar maken als zij zelf willen. Bovendien is hij te gebruiken op iedere locatie. Thuis, in een sportzaal, maar ook heerlijk in de buitenlucht. Individueel, maar ook in groepsverband, voor jong en oud. Toch zocht en vond Remco Janssen een nieuwe uitdaging om met The Disc te werken. "Ik wilde er gewoon nog meer uithalen. Vandaar dat ik begonnen ben om ook het concept 10 Rounds in de markt te zetten. Werken met The Discq en daarover heen een eigen sausje gegoten. Ik train nu sinds enkele maanden en de reacties van de deelnemers zijn alleen maar positief."

10 Rounds is een trainingsprogramma van tien weken dat is gebaseerd op boksen. Het is een fullbody workout van dertig minuten met drie basisprincipes tijdens de training: kracht, uithoudingsvermogen en conditie. "10 Rounds staat voor resultaatgericht trainen", legt Janssen uit. "Je traint in principe minimaal twee keer per week in een groep van maximaal acht personen. Onder begeleiding van een personal trainer. Je spreekt ook samen met iedere deelnemer vooraf een persoonlijk doel af." Tijdens het programma wordt er gebruik gemaakt van verschillende boksoefeningen. Het concept is bedacht omdat mensen ergens voor willen vechten. Dat kan bijvoorbeeld zijn overgewicht, hun carrière, sportieve prestaties of puur gezondheid. "Slank of fit en vitaal worden en blijven, de conditie verbeteren, werken aan je gezondheid. Of puur recreatief, om sportief bezig te zijn. Iedereen kiest een eigen doelstelling. Samen werken we eraan om die in tien weken te halen." 10 Rounds is een intensief programma waarbij de deelnemers op muziek een half uur lang trainen. Iedere ronde wordt er drie keer 45 seconden keihard gewerkt, waarna de deelnemers vervolgens 30 seconden rust hebben.

Janssen: "Het is een intensief en zwaar programma dat aandacht besteedt aan alle spiergroepen. Boven- en onderlichaam, buik en rug, combinaties daarvan, cardio. Je werkt een half uur lang met een hoge hartslag. Het is veelzijdig en resultaatgericht, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan werken. Lekker tot het uiterste gaan, intensief trainen. Iedere deelnemer krijgt bovendien de persoonlijke aandacht die hij of zij verdient."

10 Rounds wordt gegeven op maandag, woensdag en donderdag (telkens om 19.00 uur) en zaterdag om 09.30 uur. Om iedereen de kans te geven maatgericht te trainen, werkt Dray Sports met pakketten. "Zo kan iedereen kiezen hoe hij tien weken lang werkt. Twee of drie keer per week onder begeleiding trainen, thuis trainen, met of zonder voedingsschema. Trainen op maat."

Kijk voor meer informatie en de verschillende pakketten: www.draysports.nl.